Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Amenzi de peste 4,3 milioane de lei date anul trecut de ITM pentru munca la negru

09 /Ian2020
Tags: amenzi itmcontrol itmamenzi inspectia munciimunca la negru

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Timis a aplicat in 2019 amenzi de peste 4,3 milioane de lei angajatorilor care au fost depistati ca foloseau muncitori fara forme legale de munca, cele mai multe situatii fiind inregistrate in sectorul constructiilor, al serviciilor si al alimentatiei publice.

Seful ITM Timis, Petru Kasai, a declarat, potrivit Agerpres:

"Anul trecut, ITM a efectuat 3.518 controale. Numarul persoanelor care munceau la negru a fost de 550, dintre care 24 au fost cetateni straini, veniti mai ales din Ucraina, Serbia si Republica Moldova. Principalele domenii de activitate in care s-au gasit neregulile au fost constructiile, serviciile si alimentatia publica, iar valoarea amenzilor aplicate patronilor a fost de 4.361.000 lei",.

De asemenea, conform aceleiasi surse, in decembrie 2019, in urma actiunilor intreprinse, politistii de imigrari din Timis au depistat 10 cetateni straini, cinci femei si cinci barbati din Ucraina, care desfasurau activitati lucrative la o societate de panificatie, fara aviz de angajare. Pe numele acestora au fost dispuse masuri de indepartare de pe teritoriul Romaniei, iar la iesirea din tara a fost aplicata interdictia de a intra in tara noastra pentru o perioada de sase luni.

CLICK AICI PENTRU CONTROALE ITM IN 2020 - ANUNTUL FACUT DE INSPECTIA MUNCII. LISTA COMPLETA

"Nu am mers pe intocmirea de dosare penale pe numele angajatorilor, ci s-au aplicat amenzi. in penal se ajunge doar in cazuri de nerespectare a securitatii in munca", a precizat Petru Kasai.

In anul 2018, ITM Timis a depistat 485 de persoane fara forme legale de angajare, iar angajatorilor le-au fost aplicate amenzi in valoare de 9.300.000 de lei, in timp ce 1.140 de persoane au fost depistate prestand munca nedeclarata, angajatorii fiind sanctionati cu amenzi in valoare de 932.500 de lei. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Amenzi de peste 4,3 milioane de lei date anul trecut de ITM pentru munca la negru":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".