Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

A renuntat sa isi mai cheltuie salariul pe lucruri inutile. Cati bani a economisit o tanara

03 /Mar2017
Tags: michelle mcgagha economisit 23.000 lirejurnalista michelle mcgagh

O jurnalista din Marea Britanie a hotarat sa treaca la masuri drastice, in momentul in care a realizat ca isi cheltuia salariul pe lucruri inutile, asa ca a hotarat sa recurga la un experiment interesant.

Pe numele ei Michelle McGagh, femeia a hotarat ca timp de un an sa cheltuie bani doar pe lucrurile care sunt strict necesare si nu mica i-a fost mirarea in momentul in care a realizat ca a reusit sa economiseasca mai bine de 23.000 de lire sterline, informeaza The Telegraph.


Desi McGagh a lucrat timp de 10 ani ca jurnalista de finante personale, foarte rar dadea importanta cheltuielilor ei. Dar la un moment dat a avut o revelatie si si-a dat seama ca ea ar trebui sa fie prima care aplica metodele pe care le transmite cititorilor ei.

Dupa un scurt calcul, Michelle McGagh a observat ca foarte multi bani se duceau pe lucruri putin importante. De exemplu, aceasta a observat ca obisnuia sa cheltuiasca lunar 400 de lire doar pe cafea.

Asadar, a trecut la fapte, si-a planificat bugetul pe un an si a renuntat la toate lucrurile inutile pe care le cumpara inainte. 

Ce cheltuieli a mentinut? Doar cele necesare cu adevarat: creditul ipotecar, utilitatile, asigurarea de viata, donatiile de caritate, internetul si facturile la telefon, iar acestea costau in total in jur de 1.800 de lire sterline pe luna.

Desigur, a continuat sa isi cumpere produse de ingrijire personala, asa ca nu i-au lipsit pasta de dinti, deodorantul, sapunul si samponul. 

In ceea ce priveste mancarea, jurnalista a stabilit impreuna cu sotul sau un buget de 35 de lire pe saptamana, iar pentru transport nu a avut niciun fel de cheltuieli, avand in vedere ca singurul mijloc de transport folosit a fost... bicicleta.

Anul de economisiri a inceput pe 26 noiembrie 2015, iar dupa fix un an, a facut socoteala si a ramas uimita cand a constatat ca a economisit 23.000 de lire sterline.

Michelle McGagh a declarat ca a devenit mai inteleapta in urma acestui experiment, este hotarata sa economiseasca in continuare si este sigura ca in acest fel isi va plati rapid imprumutul pe care l-a facut pentru a-si cumpara o casa.

Cu banii stransi femeia isi va plati o parte mare a creditului ipotecar.

Jurnalista a declarat ca nu s-a simtit trista fara acele lucruri inutile pe care le cumpara inainte si a realizat ca nu are nevoie de prea multe pentru a fi fericita.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "A renuntat sa isi mai cheltuie salariul pe lucruri inutile. Cati bani a economisit o tanara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".