Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministrul Muncii: Infrastructura IT de la ANOFM mi se pare cea mai deficitara

07 /Dec2020
Ministrul Muncii: Infrastructura IT de la ANOFM mi se pare cea mai deficitara
Tags: ministrul muncii anofminfrastructura it anofmprogramul sure masuri angajati angajatori

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a facut recent mai multe declaratii cu privire la programul SURE al Comisiei Europene, precum si la deficientele actuale ale sistemului public.

Cu privire la finantarea prin SURE, ministrul a explicat ca Ministerul Muncii trimite catre Ministerul Finantelor Publice toata documentatia necesara pentru solicitarea banilor. De asemenea, ministrul a atras atentia asupra problemelor pe care le are infrastructura IT a ANOFM.

“Dintre toate institutiile din coordonarea Ministerului Muncii, infrastructura IT de la ANOFM mi se pare cea mai deficitara. Platformele dezvoltate in ultimii ani nu permit o coordonare nationala eficienta - la fiecare situatie statistica ceruta se lucreaza rudimentar, se trimit fisiere din teritoriu la centru. S-au cheltuit bani in ultimii ani dar eficienta lor este vizibil limitata. De aceea, se munceste mult pentru pregatirea datelor pe care Ministerul Finantelor, institutia de contact pentru SURE, sa le trimita mai departe. Chiar cred ca se acumuleaza oboseala. Nu se lucreaza eficient. Cea mai mare provocare pentru sistemul public din Romania este sa opreasca cheltuirea de bani pentru tot felul de platforme si sa lucreze coordonat sub indrumarea unei singure institutii. Valabil si pentru achizitia de servere pana se migreaza in Cloud, ceea ce sper sa se intample curand”, a scris ministrul Violeta Alexandru recent pe pagina sa de socializare. 

In ce priveste finantarea europeana, minstrul a explicat ca astfel de fonduri sunt utile in dezvoltarea de aplicatii care sa sprijine activitatea institutiilor publice. 


“Banii europeni ne ajuta sa dezvoltam aplicatii utile pentru eficientizarea activitatii institutiilor. Sunt prima care isi da seama cat sunt de utili. Dar nu ar trebui sa se creeze insule, aplicatii separate, complet separate, in fiecare institutie ci toate ar trebui sa fie coordonate. De exemplu, pentru SURE, MFP ar fi putut extrage datele din sistemul Ministerului Muncii, expediindu-le apoi la Comisie”, a adaugat ministrul Violeta Alexandru. 

In opinia ministrului, prin fondurile SURE vor fi continuate inclusiv masurile de sprijin pentru angajatori si angajati. 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministrul Muncii: Infrastructura IT de la ANOFM mi se pare cea mai deficitara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".