Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

V-ati gandit vreodata, cat timp din viata petrecem muncind? Iata cat lucreaza romanii

17 /Nov2016
Tags: durata activitatii profesionalecat muncesc romaniicat timp din viata petrecem muncind

Este de la sine inteles ca, in orice tara ai locui, munca va deveni o parte componenta a vietii tale, indiferent de profilul acesteia. Este firesc sa ne castigam existenta, tocmai de aceea oamenii au devenit tot mai interesati de cariera lor, dorind sa avanseze si sa ajunga pe culmile succesului.

Dar cat timp petrecem muncind, efectiv?

Conform unui raport al Eurostat, activitatea profesionala a romanilor a crescut cu aproximativ 1,7 ani, acestia ajungand sa munceasca, de-a lungul vietii, ma bine de 35,4 ani. Daca ar fi sa ne raportam la nivel european, am observa ca Suedia este pe primul loc atunci cand vine vorba de durata efectiva, acestia petrecandu-si 41,2 ani in campul muncii. 


Cei mai "lenesi" din Europa sunt italienii, care muncesc aproximativ 30,7, dupa care prefera sa se pensioneze.


Este cunoscut faptul ca barbatii romani au o activitate profesionala mai lunga decat femeile, adica acestia muncesc 36 de ani fata de 29,4, durata acesteia crescand in ultima decada, cu 2,6 ani pentru barbati si cu 0,7 ani pentru femei.

Intamplarea face ca aceasta crestere a duratei sa reprezinte mai mult decat dublul mediei europene in cazul barbatilor si un sfert din aceasta in cazul femeilor.

Dar romanii se numara printre cazurile fericite, iar acest lucru este ilustrat de extremele europene, in ceea ce priveste activitatea profesionala. Asa se face ca angajatii din Malta au ajuns sa lucreze cu 5,1 ani mai mult, iar la polul opus se situeaza Danemarca, care a intampinat o crestere a duratei profesionale de doar 0,2 ani.

La o medie europeana de 1,2 ani, durata activitatii profesionale pentru barbati a crescut cel mai mult in Ungaria (4,2 ani) si a scazut cel mai mult in Cipru (1,9 ani).

Durata activitatii profesionale incepe sa fie tot mai mare, fapt care poate avea si repercursiuni asupra oamenilor, care pot fi constituite din probleme de sanatate si stres.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "V-ati gandit vreodata, cat timp din viata petrecem muncind? Iata cat lucreaza romanii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".