Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Absolventii promotiei 2019. Ce trebuie sa faca pentru a gasi rapid un loc de munca

23 /Apr2019
Tags: absolventi 2019absolventi loc de muncaabsolventi anofm 2019

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca informeaza absolventii promotiei 2019 ca, in termen de 60 de zile de la absolvire, sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de ANOFM in scopul integrarii acestora pe piata fortei de munca.

Precizam ca inregistrarea ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Astfel, absolventii institutiilor de invatamant care se inregistreaza in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca beneficiaza de servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

Actele necesare pentru inregistrarea absolventilor in evidentele agentiilor teritoriale ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, sunt:

  •     actul de identitate, in original si copie;
  •     actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie;
  •     adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

In cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile incepe pe 01 iunie 2019, potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educatiei Nationale conform caruia „cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2019”. Elevii care nu au situatia scolara incheiata la toate materiile, se pot inregistra in evidentele agentiei in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant.


Sursa: ANOFM

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Absolventii promotiei 2019. Ce trebuie sa faca pentru a gasi rapid un loc de munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".