Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Importanta retelelor de socializare in cariera. La ce ar trebui sa fie atent un angajat

10 /Nov2016
Tags: retele de socializare angajarecum sa faci un profil de socializare profesionistretele de socializare joburi

Nu mai este un secret pentru nimeni ca, in ziua de astazi, retelele de socializare au devenit ca o carte de vizita, fiind foarte utile in cazul recrutarilor de personal.

Este evident ca managerii de resurse umane vor verifica retelele de socializare ale unui candidat, dat fiind faptul ca, in acest mod, poti descoperi o gramada de lucruri interesante, despre persoana in cauza.

Este de la sine inteles ca Facebook si LinkedIn sunt principalele retele socializare care vor fi verificate de recruiteri, asa ca ai grija ca profilele tale sa fie in avantajul tau.

 

La ce te ajuta un profil de Facebook sau LinkedIn "adecvat":

 

1. Asigura-te ca scopul tau in ceea ce priveste cariera, va fi lustrat de activitatea ta in cadrul acestor retele. Un profil bine realizat, profesionist, in care distribui content calitativ, iti va aduce doar beneficii.

2. In cadrul retelei de specialitate LinkedIn, poti intalni o gramada de oportunitati, in ceea ce priveste cariera. Te poti conecta cu oameni cheie din domeniul tau de activitate, poti trimite mesaje companiilor care te intereseaza, etc, in acest fel vei creste sansele de a gasi jobul potrivit. Este vital sa fii parte dintr-o retea activa, pentru a fi informat cu ceea ce se intampla in domeniul tau.

3. Asigura-te ca faci parte din grupurile profesionale care te atrag cel mai mult, aici vei gasi probabil oportunitati de angajare si vei fi la curent cu ceea ce se cauta. Chiar daca momentan nu te afli in cautare de job, nu inseamna ca o oferta interesanta, la care nu te asteptai, nu ti-ar putea atrage atentia. Atunci este cel mai bun moment de a contacta un specialist, prin intermediul retelor de socializare, pentru a te prezenta si a afla informatii despre jobul dorit.


Alte beneficii: 

- vei fi la curent cu tot felul de evenimente aferente domeniului tau si vei putea participa la acestea. Aici, vei putea intalni specialisti din toate domeniile si vei afla informatii despre diverse locuri de munca, care te intereseaza

- vei putea vedea anunturi de angajare, care nu sunt prezenta in cadrul site-urilor de recrutare. Da, suna ciudat, dar este cat se poate de adevarat. In ziua de astazi, angajatorii prefera sa lanseze astfel de anunturi, gratie faptului ca in in acest mod pot vedea profilul candidatului si pot afla o gramada de informatii relevante despre acesta. Unde mai pui ca, prin intermediul mesageriei, pot lua oricand legatura cu candidatii adecvati

- prin intermediul retelelor de socializare devine tot mai usor sa construiesti un brand personal. Asa ca, fii cat mai activ, actualizeaza-ti CV-ul constant si ia legatura cu cei mai buni in domeniu, sigur vei da peste oportunitati la care nici nu visai

 

Social media te poate ajuta sa iti dezvolti cariera si sa gasesti oportunitati mai bune, dar poate fi si aliatul tau daca vrei sa incepi o afacere sau sa promovezi compania la care lucrezi.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Importanta retelelor de socializare in cariera. La ce ar trebui sa fie atent un angajat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".