Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Promovarea publica a unui program de internship - PROCEDURA

20 /Apr2023
Promovarea publica a unui program de internship - PROCEDURA
Tags: promovare publica program internshippromovare program internship

"Legea 176/2018 privind internshipul, prevede la CAP I, art 3: "Organizatia-gazda promoveaza public, in scris si/sau online, programele de internship desfasurate, criteriile, calendarul si procedura interna de selectie, responsabilitatile generale pentru fiecare program de internship ofertat, precum si conditiile contractuale (numarul de ore si durata programului de internship, valoarea minima a indemnizatiei lunare)."

Imi puteti spune, va rog, cum se aplica in practica, promovarea public, in scris si/sau online a programelor de internship?"
 
Raspunsul specialistului: 
 
Potrivit art. 2 it. c^1) din Legea 176/2018 institutie organizatoare este Secretariatul General al Guvernului, care organizeaza Programul oficial de internship al Guvernului Romaniei pentru ministerele si institutiile publice ale administratiei publice centrale, iar organizatie-gazda este persoana juridica la care internul desfasoara o activitate specifica, in baza unui contract de internship.
 
Asa cum ati mentionat si dvs, organizatia-gazda promoveaza public, in scris si/sau online, programele de internship desfasurate, criteriile, calendarul si procedura interna de selectie, responsabilitatile generale pentru fiecare program de internship ofertat, precum si conditiile contractuale (numarul de ore si durata programului de internship, valoarea minima a indemnizatiei lunare).
 
Prin urmare, in practica, organizatia – gazda trebuie sa asigure promovarea programului de internship, astfel incat acesta sa poata fi cunoscut de potentialii beneficiari/candidati. 
 
Astfel, apreciem ca este necesar sa se intocmeasca un anunt care sa fie postat pe pagina de internat a entitatii si pe paginile acesteia de social-media, daca exista, anunt in care sa fie specificate elementele  sus-mentionate, dar in special perioada in care acesta s-ar desfasura, conditile de participare, perioada in care eventualele candidaturi depuse vor fi evaluate, acordarea indemnizatiei pentru internship al carei cuantum este egal cu cel putin 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata si care se acorda proportional cu numarul de ore de activitate desfasurata.
 
 
Un raspuns oferit in  aprilie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Promovarea publica a unui program de internship - PROCEDURA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".