Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

A crescut numarul companiilor si al salariatilor: ce domenii au prezentat cel mai mare interes pentru romani

30 /Nov2016
Tags: joburi cautatejoburi bine platitejoburi tinerijoburi in viitor

Spre deosebire de anul 2014, anul trecut numarul total de intreprinderi a crescut cu 1% 4, la 488.210, iar numarul de salariati a avansat cu 2,4%.

 

Aceste date au fost oferite publicitatii si au fost prezentate intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS).


Numarul de salariati a avansat cu 2,4%, domenii precum industria si prestare servicii au avut cele mai mari cresteri


"In anul 2015 numarul mediu de salariati a crescut cu 2,4% fata de anul 2014. Intreprinderile din industrie au detinut cea mai mare pondere in ceea ce priveste numarul mediu de salariati (35,5%), urmate de cele din servicii (33,9%). Marimea medie a unei intreprinderi din industrie a fost de circa 25,8 salariati, in timp ce in comert a fost de circa 4,9 salariati. Structura investitiilor brute in cadrul sectoarelor se prezinta astfel: industrie 39,2%, constructii 18,6%, comert 10,5%, iar servicii 31,7%", se arata in comnunicatul celor de la INS.


Numarul total de intreprinderi a crescut cu 1,0%, sectorul industriei insuma 54020 intreprinderi


"Comparativ cu anul 2014, numarul total de intreprinderi a crescut cu 1,0%. La sfarsitul anului 2015, sectorul industrie insuma 54020 intreprinderi, respectiv 11,1% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active din cadrul sectorului 'Servicii', respectiv 43,8% (213.890 firme)", mai este mentionat in comunicat.


Ca este o criza a fortei de munca pe piata muncii din Romania, nu mai este un secret pentru specialistii in resurse umane, dar este cazul sa fie cunoscut si ce meserii se cauta in momentul de fata.

Asa se face ca inginerii si specialistii in constructii sunt cei mai cautati in prezent, nu putine companii cautand persoane competente in aceste domenii de activitate.


O statistica a site-ului de recrutare arata ca cele mai cautate meserii pe piata muncii din Romania, in acest moment, sunt cele de inginer si de specialist in constructii. 


....citeste mai multe despre cele mai cautate joburi AICI >>> 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "A crescut numarul companiilor si al salariatilor: ce domenii au prezentat cel mai mare interes pentru romani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".