Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Atacurile cibernetice - una dintre cele mai mari provocari pentru companii, in 2022

13 /Sep2022
Atacurile cibernetice - una dintre cele mai mari provocari pentru companii, in 2022
Tags: atacuri cibernetice companiinumar atacuri cibernetice in crestere

Va informam ca numarul atacurilor cibernetice a crescut cu 37,7% in Europa, in perioada 2020 - 2021, iar un trend similar a fost observat si in Romania. In tara noastra au fost inregistrate cu 31% mai multe atacuri cibernetice in 2021 fata de 2020.

Aceste aspecte au fost evidentiate de catre presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban.

Presedintele a mai adaugat, in cadrul unei sedinte de specialitate, citata de Agerpres:

"La nivelul CCIR, pregatirea mediului de afaceri pentru a face fata atacurilor cibernetice a inceput sa devina o prioritate si avem in vedere organizarea, cu ajutorul camerelor judetene, a Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucuresti, precum si a specialistilor din cadrul Biroului Federal de Investigatii pentru Romania si Moldova, a unei serii de evenimente precum cel de astazi. Potrivit datelor statistice, in perioada 2020 - 2021, in Europa, numarul atacurilor cibernetice s-a majorat cu 37,7%. Tendinta aceasta este confirmata si pe piata din Romania, acolo unde specialistii spun ca s-au inregistrat cu 31% mai multe atacuri cibernetice in 2021 fata de 2020, principalele tinte fiind industriile de retail si transporturi. De asemenea, un alt studiu identifica atacurile cibernetice ca fiind cea mai mare amenintare pentru companii, in 2022. CCIR si Ambasada SUA la Bucuresti au dezvoltat, in ultimii ani, un parteneriat real in folosul mediului de afaceri din Romania, care beneficiaza astfel de know-how-ul si experienta specialistilor americani".

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta (CCINA), cu suportul CCIR, Serviciului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucuresti si Biroului Federal de Investigatii (FBI) pentru Romania si Moldova, a organizat, luni, conferinta cu tema "Cele mai bune practici in domeniul securitatii cibernetice din S.U.A. - amenintari, tendinte si solutii".

"Fie ca vorbim de tari precum Rusia sau Iran, fie de China, ne confruntam cu o crestere fara precedent ale unor astfel de atacuri asupra economiei americane. Din pacate, sunt numai 13 mii de agenti FBI, iar acestia, in mod evident, sunt prea putini pentru a face fata acestui val de agresiuni asupra SUA. De aceea, parteneriatele cu companiile private sunt esentiale in stoparea acestui fenomen. In ultimii 12 ani, numarul acestor parteneriate a crescut exponential, ceea ce a facut foarte facil schimbul de informatii dintre noi si companii".

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Atacurile cibernetice - una dintre cele mai mari provocari pentru companii, in 2022":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".