Acestea au scazut de 10 ori, in anumite situatii, fapt complet neasteptat de antreprenorii care activeaza in aceste domenii.
Daca in anul 2019 castigau peste un miliard de lei, profiturile s-au ridicat la doar 187 de milioane lei in anul 2020.
Evident ca si piata locala a jocurilor de noroc s-a diminuat, avand in vedere ca romanii nu se bucura inca de mediul digital. Asa ca in momentul in care aceste locatii au fost inchise, detinatorii nu au avut cum sa procedeze pentru a-si mentine castigurile.
Asadar, acestea s-au redus semnificativ la 50%, doar HoReCa fiind la fel de puternic afectata, dar cunoscand o diminuare de doar 30%, arata specialistii.
"Scaderea veniturilor la aproape 50% din cele aferente anului 2019 este cauzata si de faptul ca la nivelul populatiei competentele digitale sunt slabe. Optiunile de pariere on-line, desi puse la dispozitie de majoritatea actorilor din acest domeniu, sunt inca insuficient accesate de clienti. Daca in alte domenii restrangerea activitatii a venit la pachet si cu eficientizarea acesteia, lucru vizibil in indicatori precum rata profitabilitatii, in cazul de fata, anul 2020 a generat o scadere masiva a profiturilor pe care industria jocurilor de noroc si a pariurilor le-a obtinut.
Din punctul de vedere al profitului, anul trecut, la nivelul intregului domeniu, s-au obtinut aproximativ 187 milioane lei profit, in scadere de la peste un miliard de lei, valoarea inregistrata in anul 2019, respectiv 840 milioane lei, in 2018", observa Agerpres, citand termene.ro.
Evident ca aceasta situatie a dus la o diminuare masiva a locurilor de munca in aceste domenii. De la 27.600 de angajati in anul 2019, s-a ajuns la un numar de 18.400 in cursul anului 2020.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Legis Plus Legislatia Muncii
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ramane de vazut ce se va petrece in cele ce urmeaza, avand in vedere ca valul 4 al pandemiei Covid-19 continua sa faca victime.