Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Expertii digitali vor sa munceasca peste hotare. Ce destinatii ar alege

22 /Mai2019
Tags: experti digitaliexperti digitali romanialocuri de munca strainatate

Ca cei care sunt experti digitali au o afinitate catre locurile de munca din afara nu mai este un secret pentru nimeni, in contextul in care acestia doresc sa se dezvolte profesional si implicit, sa castige mai bine.


Potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group in colaborare cu BestJobs in 180 de tari, expertii digitali sunt si printre cei mai mari doritori de a se reloca.

Cei din Romania, adica 67% dintre ei, ar lucra intr-o alta tara pentru a avansa profesional, fata de 55% dintre cei fara competente in acest domeniu.

Ce destinatii ar alege?

Vorbim in special despre SUA si Germania, iar dintre orase, Londra este cea mai populara:

"Totusi, dorinta de relocare in randul expertilor digitali variaza de la o tara la alta. In Romania, intre 55% si 70% dintre expertii digitali ar dori sa lucreze in afara tarii sau fac deja acest lucru. Din acest punct de vedere, Romania se afla pe acelasi palier cu tari ca Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Polonia, Rusia sau SUA", arata studiul.

Studiul a mai aratat ca, in general, expertii digitali sunt cel mai mult interesati de relocare intr-o tara similara cu cea din care provin sau intr-un loc unde pot asimila cultura si limba.

Cele mai atractive destinatii pentru acestia:

 SUA (40% dintre respondenti), Germania (31%), Canada (27%), Australia (24%) si Marea Britanie (24%). De altfel, cele cinci tari sunt si cele mai populare destinatii din lume pentru oricine este interesat de relocare profesionala. Clasamentul continua cu Spania, Franta, Elvetia, Italia si Japonia.

"Pentru expertii digitali, cel mai important criteriu in alegerea angajatorului este sa aiba o balanta echitabila intre job si viata personala. Ei pun, de asemenea, o mare valoare pe oportunitatile de invatare si training, pe oportunitatile de dezvoltare profesionala, dar si pe relatiile bune cu sefii si colegii", concluzioneaza studiul BestJobs.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Expertii digitali vor sa munceasca peste hotare. Ce destinatii ar alege":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".