Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

INS: volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a CRESCUT cu 2,7% in 2023

06 /Sep2023
INS: volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a CRESCUT cu 2,7% in 2023
Tags: volum cifra de afaceri comert cu amanuntulvolumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in primele sapte luni ale acestui an atat ca serie bruta, cu 2,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,6%, comparativ cu perioada similara din 2022, conform Institutului National de statistica (INS)

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a crescut, ca serie bruta, datorita majorarilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+4,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,6%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 2,3%.

Ca serie ajustata, avansul s-a datorat cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+4,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,1%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 1,4%.

Potrivit INS, in iulie 2023, comparativ cu luna precedenta, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut, pe ansamblu, cu 5,7%, datorita majorarilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+10,5%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,5%) si la vanzarile de produse nealimentare (+3,4%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut, pe ansamblu, cu 0,3%, ca urmare a diminuarilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,6%). Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 1%.

Comparativ cu aceeasi luna din 2022, in iulie 2023 volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 0,7%, datorita avansului inregistrat la vanzarile de produse nealimentare (+5,3%). Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,2%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,6%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 1,2%, datorita majorarilor consemnate la vanzarile de produse nealimentare (+5,4%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%).

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "INS: volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a CRESCUT cu 2,7% in 2023":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".