Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

INS: afacerile din comert au crescut cu 5,2% in primele luni ale anului

08 /Mai2023
INS: afacerile din comert au crescut cu 5,2% in primele luni ale anului
Tags: afaceri din comertcomertul cu amanuntul

Va informam ca volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in perioada 1 ianuarie -31 martie 2023 fata de perioada similara din 2022 atat ca serie bruta cu 5,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,1%.

Astfel, pe serie bruta, evolutia cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a fost influentata de cresterile inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,3%) si la vanzarile de produse nealimentare (+5,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a ramas la acelasi nivel, conform informatiilor Institutului National de Statistica (INS).

Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, evolutia afacerilor din comert a fost impulsionata de majorarile inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6%), vanzarile de produse nealimentare (+5,3%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna martie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, pe ansamblu, cu 17,9%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+19,8%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+16,8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+16,5%).


Pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile din comert au crescut, pe ansamblu, in luna martie 2023, cu 2,9%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+3,1%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,0%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,6%)...continuarea pe INS >>>

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "INS: afacerile din comert au crescut cu 5,2% in primele luni ale anului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".