Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministrul Investitiilor: Romania are la dispozitie 10 miliarde de euro pentru IMM-uri

02 /Nov2023
Ministrul Investitiilor: Romania are la dispozitie 10 miliarde de euro pentru IMM-uri
Tags: investitii pentru imm10 miliarde euro intreprindere mici si mijlocii

Va informam ca Romania are la dispozitie in acest moment 10 miliarde de euro pentru IMM-uri, iar din acestea, 7 miliarde de euro sunt deja in joc, a declarat, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Adrian Caciu, la "Topul National al Firmelor Private din Romania".

Adrian Caciu a mai adaugat, potrivit Agerpres:

"Romania are la dispozitie in acest moment pentru Intreprindere Mici si Mijlocii 10 miliarde de euro. Din acestea, 7 miliarde de euro sunt deja pe masa, in joc, daca vreti sa spun asa, in sensul ca apelurile sunt lansate. 7 miliarde de euro, 70% din suma disponibila Romaniei, de fapt disponibila mediului de afaceri. (...) Ceea ce noi ne dorim este ca pana la jumatatea anului 2024, toti banii disponibili sau alocati Romaniei pentru IMM-uri sa fie la dispozitia dumneavoastra, sa fie angajamentele incheiate, contractele incheiate, evaluarile finalizate".

Ministrul a mai adaugat ca absorbtia aferenta cadrului financiar 2021-2027 sa se incheie in anul 2027, iar acest lucru nu se poate face decat cu ajutorul mediului de afaceri.

"Dar aici voi veni cu o solicitare. Nu vreau ca ministrul Fondurilor Europene din 2029 sa vorbeasca despre cum inchide absorbtia aferenta cadrului financiar 2021-2027 si n-o sa poata sa faca singur, decat impreuna cu dumneavoastra. As vrea ca aceasta absorbtie sa se incheie in 2027. Si putem sa o facem, daca stam la masa dialogului si gasim acele solutii de simplificare, de digitalizare, de a aduce banii acolo unde sunt multiplicatori, acolo unde realizeaza plus valoare, valoare adaugata, de a o duce catre dezvoltare reala si nu catre neaparat o ajustare conjuncturala pentru nevoi sociale. Usa mea este deschisa non-stop. Biroul meu intotdeauna este deschis, iar eu sunt un om deschis dialogului", a mai spus oficialul MIPE.

"Trebuie sa spun si lucrul acesta, pentru ca vreau sa inchid o situatie care s-a intamplat si astazi la ministerul pe care il coordonez. Nimeni din zona aceasta a fondurilor europene, atata timp cat este functia publica, nu va mai face consultanta in mediul privat si va trebui sa aleaga daca va continua functia publica si isi face serviciul public pentru care este platit sau vine la dumneavoastra si dumneavoastra o sa beneficiati de expertiza unor cetateni bine calificati. (...) Rezilienta economiei romanesti nu vine din statistici, vine din munca dumneavoastra, iar afacerile sunt pentru oameni curajosi", a concluzionat Adrian Caciu.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a organizat miercuri a 31-a editie a Topului National al Firmelor Private din Romania, in cadrul caruia, pe baza informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, in functie de profitul brut, cifra de afaceri, productivitate si performanta globala in afaceri, au fost acordate mai multe categorii de premii pentru antreprenori.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministrul Investitiilor: Romania are la dispozitie 10 miliarde de euro pentru IMM-uri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".