Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 13.000 de firme isi vor digitaliza activitatile economice, in perioada 2022-2027, in cadrul programelor nationale

14 /Apr2022
Peste 13.000 de firme isi vor digitaliza activitatile economice, in perioada 2022-2027, in cadrul programelor nationale
Tags: firme digitalizaredigitalizare companii romania

Companiile romanesti vor trece la procesele de digitalizare, asa ca lucrurile se vor schimba si in Romania, in urmatorii ani. Concret, peste 13.000 de firme isi vor digitaliza activitatile economice in cadrul programelor nationale, iar acestea vor avea loc in perioada 2022-2027.

Vorbim despre o reala strategie a ministerului Antreprenoriatului si Turismului (MAT), pentru a sprijini companiile romanesti in ceea ce priveste componenta de digitalizare.

Florin Dobrescu, secretar de stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, conform Agerpres:

"Cu privire la subiectul digitalizarii, in topul prioritatilor companiei, precizez faptul ca strategia Ministerului pentru Antreprenoriat si Turism de sprijinire a companiilor romanesti prin scheme de ajutor de minimis sau alte masuri de sprijin contine elemente concrete in ceea ce priveste componenta de digitalizare. In acest sens, in cadrul tuturor viitoarelor masuri de sprijin, fie ca vorbim de programe dedicate startup-urilor, fie de masurile dedicate firmelor cu activitate, voucherele de digitalizare in valoare de minim 25.000 de lei reprezinta cheltuiala eligibila si obligatorie. Ne asteptam deci, in aceste conditii, la minimum 13.000 de firme care isi vor digitaliza activitatile economice numai in cadrul programelor nationale ce se vor desfasura si derula in perioada 2022-2027".

Secretarul de stat al Ministerului Antreprenoriatului si Turismului a mentionat si ca a reusit gestionarea, crearea parteneriatelor cu institiutii publice si de credit.

"La aceasta data, 13 aprilie, ministerul este implicat inca in definitivarea celor 33.555 de aplicanti aferenti sesiunii 2 a Masurii de microgranturi, ministerul pregatind proiectele schemelor de ajutor bugetate pentru a fi implementate in perioada 2022 - 2027. Special pregatite pentru perioada post-pandemie, schemele de ajutor ce urmeaza a fi lansate incepand cu luna mai anul curent sunt complementare celor deja definitivate, avand ca obiect sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor dupa aceasta criza. Cu aceasta ocazie as dori si rugam totodata reprezentantii mediului de afaceri sa urmareasca site-ul institutiei noastre, respectiv www.turism.gov.ro, unde se regasesc proiectele si procedurile de implementare ale programelor ce urmeaza a fi lansate", a mai precizat Dobrescu.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 13.000 de firme isi vor digitaliza activitatile economice, in perioada 2022-2027, in cadrul programelor nationale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".