Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 2 miliarde de euro pentru firmele inovatoare

19 /Apr2018
Tags: venture uefondul european de investitiibani infiintare firme

Vesti bune pentru antreprenori si angajatori, in contextul in care pot obtine bani de la Uniunea Europeana (UE) pentru a investi in companiile infiintate.

Programul paneuropean de fonduri-din-fonduri pentru capital de risc (Pan-European Venture Capital Funds-of-Funds - VentureEU), lansat de Comisia Europeana si Fondul European de Investitii (FEI) in 10 aprilie, urmareste atragerea investitiilor catre firmele inovatoare nou-infiintate (start-ups) si cele in curs de extindere (scale-ups).


Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei si responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, a declarat: „Cand vorbim despre capitalul de risc, marimea conteaza! Cu ajutorul VentureEU, numerosi intreprinzatori europeni inovatori vor beneficia in curand de investitiile de care au nevoie pentru a inova si pentru a avea succes la scara mondiala. Aceasta inseamna mai multe locuri de munca si o crestere economica sporita in Europa.”

Comisia si FEI au selectat sase fonduri care sa participe in program, care vor primi sprijin din partea UE in vederea realizarii misiunii de a investi in piata europeana a capitalului de risc. Beneficiind de o finantare din partea UE in valoare de 410 milioane euro, fondurile vizeaza mobilizarea unui volum de pana la 2,1 miliarde euro, sub forma de investitii publice si private. La randul sau, acest lucru se asteapta sa atraga 6,5 miliarde euro sub forma de noi investitii in companiile inovatoare nou-infiintate si in curs de extindere din intreaga Europa, dublandu-se astfel valoarea capitalului de risc disponibil actualmente.

VentureEU va furniza noi surse de finantare, oferindu-le inovatorilor europeni posibilitatea de a deveni companii de elita pe plan mondial. Se asteapta ca aproximativ 1.500 de companii de tipul celor vizate, din intreaga UE, sa aiba acces la acest program.

Cele sase fonduri vor lua participatii intr-o serie de fonduri cu capital de risc mai mici si vor acoperi proiecte in cel putin patru tari europene, fiecare. Fondurile in care ei vor investi vor contribui la finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si a celor cu capitalizare medie din diverse sectoare, cum sunt tehnologiile informatiei si comunicatiilor (TIC), digital, stiintele vietii, tehnologii medicale sau eficienta utilizarii resurselor si cea energetica.

Investitiile UE in VentureEU vor fi gestionate de FEI sub supravegherea Comisiei si vor fi implementate prin intermediul a sase administratori de fonduri, profesionisti si experimentati, ceea ce va garanta o abordare orientata pe deplin catre piata.


Comisia a anuntat crearea unui program paneuropean de fonduri-din-fonduri pentru capital de risc (VentureEU) in cadrul Uniunii pietelor de capital (UPC) si al Initiativei privind intreprinderile nou-infiintate si extinderea acestora. Initiativa a fost initial propusa de comisarul Moedas ca parte a strategiei privind Stiinta deschisa, inovarea deschisa si deschiderea catre lume (Open Science, Open Innovation and Open to the World) din 2015.


Sursa: europa.eu

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 2 miliarde de euro pentru firmele inovatoare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".