Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Uniunea Europeana sustine crearea de locuri de munca si cresterea economica, in Romania

31 /Mai2017
Tags: locuri de muncacrestere economica romaniaresurse umane

Incurajarea crearii de locuri de munca, in special pentru tineri, stimularea cresterii economice si a investitiilor strategice, precum si abordarea eficace a migratiei, atat in interiorul, cat si in afara Uniunii, sunt prioritatile pe care se axeaza proiectul de buget pentru anul 2018, prezentat de Comisia Europeana, in data de 30 mai.

Comisarul Günther H. Oettinger, responsabil de buget si resurse umane, a declarat: „Dorim ca pe baza acestui buget sa asiguram un echilibru corect intre respectarea angajamentelor asumate cu privire la programele de importanta majora ale UE, pe de o parte, si abordarea noilor provocari, pe de alta parte, consolidand in acelasi timp valoarea adaugata a UE.

Vrem sa ne asiguram ca tot mai multi tineri europeni vor avea posibilitatea sa isi gaseasca un loc de munca si ca se vor realiza tot mai multe investitii concrete. Obtinerea unor rezultate concrete si producerea unor schimbari de natura sa imbunatateasca viata de zi cu zi a cetatenilor europeni reprezinta in continuare motorul care pune in miscare toate actiunile UE.”

Proiectul de buget include urmatoarele:

  •     pentru stimularea crearii de locuri de munca si a investitiilor – o alocare suplimentara de 2 miliarde euro Fondului de garantare FEIS (Fondul european de investitii strategice, pilonul central al Planului Juncker), 55,4 miliarde de euro pentru regiuni si statele membre si 59,6 miliarde de euro pentru agricultori si dezvoltarea rurala, precum si atragerea de fonduri suplimentare, in special din sectorul privat, pentru noul Fond european de dezboltare durabila;
  •     pentru crearea unor oportunitati mai bune pentru tineri – o crestere de 9,5% a alocarii pentru programul Erasmus+, o alocare de 233 milioane de euro pentru Initiativa privind ocuparea tinerilor, precum si o propunere de buget (89 milioane de euro pentru 2018) si de baza juridica pentru Corpul european de solidaritate;
  •     pentru un raspuns eficace la provocarile geopolitice – finantarea se va axa pe acordarea de asistenta umanitara, consolidarea sistemului de gestionare a frontierelor externe, sprijinirea statelor membre si tarilor terte cele mai afectate de criza refugiatilor, masuri preventive de securitate, in special in domeniul criminalitatii grave si organizate etc.

Proiectul de buget al UE prevede doua sume pentru fiecare program care urmeaza sa fie finantat: angajamente si plati. Angajamentele se refera la finantarile care pot fi convenite prin contracte intr-un anumit an; platile reprezinta sumele platite efectiv. In proiectul de buget pe 2018, angajamentele reprezinta 161 miliarde de euro (cu 1,4% mai mult decat in 2017), iar platile reprezinta 145 miliarde de euro (cu 8,1% mai mult decat in 2017).


Sursa: europa.eu

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Uniunea Europeana sustine crearea de locuri de munca si cresterea economica, in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".