Indiferent de situatia in care va aflati, este esential sa puteti conta pe cat mai multi angajati entuziasti, cu initiativa, loiali, care nu se eschiveaza de la sarcinile dificile si al caror scop personal este acela de a fi din ce in ce mai buni in domeniul in care lucreaza.
A aparut cea mai valoroasa lucrare despre motivarea angajatilor din ultimii 20 de ani!
Motivarea angajatilor - Contine ponturi, trucuri si tehnici de motivare de ultima ora, aplicate cu succes de marile companii internationale, detalii AICI >>>
Profitati de avantajul de a afla totul despre motivare si veti descoperi in randul propriului dumneavoastra personal angajatii de care aveti nevoie.
Iata cum va puteti ajuta si motiva angajatii, potrivit specialistilor:
Ajutati-va angajatii sa reuseasca
Succesul naste dorinta de a obtine cat mai mult si de a munci mai mult.
Creati conditii de munca motivante
Incercarea angajatilor dvs. de a se organiza singuri este decisiva pe planul motivarii.
Lasati mana libera angajatilor
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Automotivarea se manifesta numai in conditii de libera initiativa. Daca angajatii isi pun in joc interesele si ideile, vor reusi sa-si dezvolte capacitatile prin propriul impuls.
Nu incurajati rutina
Rutina este cel mai mare dusman al motivarii. Lasati-le angajatilor posibilitatea sa aduca idei noi si sa-si asume responsabilitatea pentru punerea lor in practica.
Inventati noi posibilitati de motivare
Priviti munca motivata si angajata depusa de salariati ca pe o reusita. Aceasta apreciere ii va motiva cu siguranta, detalii AICI >>>
Laudati performantele ridicate
Laudati performantele ridicate – verbal sau in scris, printr-o scrisoare de apreciere. Daca este cazul, nu va feriti sa criticati. Astfel, se va intelege ce inseamna lauda.
Ce informatii extrem de valoroase gasiti in lucrarea “Motivarea angajatilor”?
Lucrarea are 4 parti mari:
1. Ce este si cum functioneaza motivarea?
2. Automotivarea, in cazul managerului
3. Motivarea personalului
4. Modele de succes in motivarea angajatilor, detalii AICI >>>
Acordati recompense
Recompensele cum ar fi primele sau cadourile actioneaza doar pe termen scurt. In domeniul IT de exemplu, programele inovatoare motiveaza pe durate mult mai mari de timp.
Acordati recompense in functie de performante
Daca purtati discutii despre marirea salariului, luati in calcul performantele inregistrate de angajatul respectiv in ultima perioada. Va puteti informa daca a lucrat mai bine in echipa sau a preferat sa rezolve sarcinile de unul singur.
Evitati in mod consecvent majorarea reala a salariului (nu cea menita sa contracareze efectele inflatiei) in cazul unor performante scazute; astfel veti demonstra ca recompensarea depinde de nivelul performantelor obtinute.