Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 6.000 de angajati ai Ford Romania intra in somaj tehnic

17 /Mar2020
Tags: angajatii ford somaj tehnicford romaniaford somaj tehnicangajati ford romania somaj tehnic

Pandemia de Coronavirus incepe sa isi faca simtite efectele din ce in ce mai mult si in Romania in ce priveste forta de munca. Astfel, angajatii Ford Craiova vor fi trimisi in somaj tehnic din cauza coronavirusului.

Potrivit surselor, angajatii Ford Romania vor primi 78% din salariu. Aici lucreaza peste 6.000 de persoane. Potrivit liderului de sindicat, angajatii fabricii de masini Ford din Craiova vor fi trimisi in somaj tehnic in perioada 19 martie - 5 aprilie.

Decizia a fost luata la nivel inalt in contextual pandemiei de coronavirus. Conform Mediafax, Maria Manea, lider Sindicatul For Craiova, a declarat ca angajatii vor primi 78 la suta din salarii in aceasta perioada, dar ca este posibil ca nu toata lumea sa stea acasa.

“In perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajatíi Ford intra in somaj tehnic. Vor fi platiti cu 78 la suta din salariu. Deocamdata nu stim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informatii ca se intrerupe activitatea. Banuiesc ca mai sunt activitati care nu necesita intrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luata aceasta masura”, a declarat, marti, pentru Mediafax, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.Fabrica de masini de la Craiova are peste 6.000 de angajati. In acest moment, conform aceleiasi surse, fabrica nu a transmis un punct de vedere oficial in ce priveste informatiile care au ajuns la angajati.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 6.000 de angajati ai Ford Romania intra in somaj tehnic":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".