Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 60% dintre managerii multinationalelor vor oferi mai multe programe de training angajatilor

09 /Feb2022
Peste 60% dintre managerii multinationalelor vor oferi mai multe programe de training angajatilor
Tags: programe de training 2022programe de coachingdezvoltare emotionala manageri

Avand in vedere ca tot mai multi angajati aleg sa-si schimbe joburile, iar piata muncii a devenit tot mai dinamica, este cazul ca managerii HR sa vina cu idei noi pentru retentie. Astfel, mai bine de 60% dintre managerii din cadrul marilor multinationale spun ca vor creste investitiile in programe de training, de leadership si coaching.

Aceste aspecte vor raspunde provocarilor lansate de pandemia Coronavirus, potrivit studiului "Insights from the Top", realizat recent de compania de Executive Search si Dezvoltare Organizationala K.M.Trust & Partners, informeaza Agerpres.

Studiul a mai relevat si alte informatii interesante. Se pare ca marile companii din Romania risca sa piarda angajati valorosi daca nu vor incepe sa creasca investitiile in retentia si dezvoltarea abilitatilor angajatilor. 

Asadar, programele de training, leadership si coaching se afla printre marile prioritati ale acestei perioade, iar in 2022 angajatorii au de gand sa ofere mai multe beneficii salariatilor pretiosi.

De asemenea, managementul resurselor, digitalizarea si eficientizarea vor deveni din ce in ce mai importante in cadrul organizatiilor din Romania. Totodata, dezvoltarea emotionala a managerilor de top, experienta clientilor cu produsele si serviciile companiilor, dar si retentia resurselor umane valoroase reprezinta teme importante pentru lideri in perioada urmatoare.

COVID-19 reprezinta o ingrijorare pentru mai bine de 40% dintre cei chestionati, iar dezvoltarea emotionala si sanatatea mintala in interiorul organizatiilor ocupa alt loc fruntas. Mai bine de 35% vor pune accent in acest an pe aceste valori.

In plus, peste 65% dintre liderii companiilor care au participat la studiu au indicat ca managementul resurselor, digitalizarea si eficientizarea proceselor in organizatiile pe care le conduc reprezinta o preocupare constanta.

"Companiile continua tendinta de transformare si de adaptare la noul context al pietei. Stim ca pandemia a amplificat anxietatile si stresul deja existent. Ea a venit la pachet si cu o serie de costuri personale, emotionale, legate de sanatatea mintala, iar liderii cu viziune din companii inteleg acest lucru si doresc sa contribuie la cresterea bunastarii emotionale si psihice atat a lor, cat si a oamenilor valorosi din companie. In ultima perioada a crescut si credem ca va creste in continuare cererea pentru programe relevante de dezvoltare, training sau coaching", a declarat Radu Manolescu, fondator K.M.Trust & Partners.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 60% dintre managerii multinationalelor vor oferi mai multe programe de training angajatilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".