Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste jumatate dintre angajatii romani, ingrijorati din cauza cresterii infectarilor cu COVID-19

03 /Aug2020
Tags: cazuri imbolnaviri covid 19angajati masuri preventie locul de munca

Un sondaj intocmit in intervalul 20-30 iulie arata ca peste jumatate (55%) dintre angajatii romani sunt foarte ingrijorati de cresterea numarului de imbolnaviri cauzate de coronavirus. Cu toate acestea, in cadrul aceluiasi sondaj, reiese ca angajatii nu doresc, in mare parte, reintroducerea starii de urgenta.

Conform sondajului, 47% dintre respondent considera ca o noua stare de urgenta ar distruge economia, in vreme ce un procent de 10% nu vad situatia actual ca fiind una atat de grava. In acelasi timp, 36% dintre angajatii romani considera, insa, ca e nevoie de masuri mai drastice pentru a limita raspandirea virusului.

"Cresterea numarului de cazuri de Covid-19 din ultima luna este cauzata de nerespectarea regulilor de igiena si distantare sociala, considera 58% dintre angajatii care au raspuns sondajului BestJobs si doar 15% cred ca de vina ar fi autoritatile, care nu au impus reguli mai stricte si nu au asigurat respectarea lor. In acest context, 61% dintre angajatii romani se asteapta ca numarul de cazuri active sa creasca in continuare", arata sondajul BestJobs, citat de Agerpres.


De asemenea, conform aceluiasi sondaj, cei mai multi angajati respondent au precizat ca isi iau masuri de precautie cand ies din casa sau se afla in spatii inchise: poarta masca (84%), se spala des pe maini (73%), evita locurile aglomerate (70%), isi dezinfecteaza mainile ori de cate ori intra in contact cu obiecte sau suprafete din afara casei (63%) si evita sa atinga nasul, gura si ochii cu mainile nedezinfectate (58%).
Tot un procent de 55% dintre respondenti declara ca angajatorul ia masuri pentru a preveni raspandirea virusului la locul de munca si ofera salariatilor masti si dezinfectanti, impunand totodata utilizarea lor, alaturi de dezinfectarea mai frecventa a spatiilor de lucru. Doar 37% dintre salariati precizeaza ca le este verificata temperatura corporala la intrarea in sediul companiei, iar 28% subliniaza ca angajatorul permite accesul unui numar limitat de angajati la birou, pentru a respecta regulile privind distantarea.


Circa 82% dintre ei spun insa ca in compania pentru care lucreaza nu a fost confirmat niciun caz pana acum, iar in cazul a 9% dintre respondenti, au fost depistate doar unul-doua cazuri de imbolnavire cu coronavirus in companie. Putin peste 4% vorbesc despre trei-patru cazuri, iar sub 3% sustin ca au fost cinci-zece cazuri in firma.

"In eventualitatea aparitiei unor cazuri de Covid-19 in companie, 46% dintre respondentii la sondajul BestJobs spun ca regula este ca toti angajatii sa fie informati. In schimb, 16,2% sustin ca acest lucru nu se intampla deloc, iar aproape 35% dintre intervievati sustin ca nu stiu daca firma in care lucreaza face astfel de informari. Peste 7% dintre respondenti spun ca, atunci cand a fost confirmat un caz, intreaga echipa din care face parte persoana confirmata a fost trimisa sa lucreze de acasa, iar in 6% din cazuri s-au facut imediat teste Covid-19 la nivelul echipei sau chiar in intreaga companie", citeaza aceeasi sursa sondajul amintit.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste jumatate dintre angajatii romani, ingrijorati din cauza cresterii infectarilor cu COVID-19":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".