Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Un nou val de start-up-uri de tehnologie profunda urmeaza sa primeasca granturi si investitii de capital

19 /Oct2022
Un nou val de start-up-uri de tehnologie profunda urmeaza sa primeasca granturi si investitii de capital
Tags: nou val de start upuriinstrumentul accelerator

Consiliul European pentru Inovare a anuntat ca un nou val de start-up-uri de tehnologie profunda urmeaza sa primeasca granturi si investitii de capital prin intermediul instrumentului Accelerator.

Comisia a selectat 75 de start-up-uri inovatoare, dupa cel de al doilea termen-limita de evaluare a solicitarilor de finantare prin intermediul Acceleratorului Consiliului European pentru Inovare (CEI) din acest an, din luna iunie. O companie din Romania se regaseste printre cele selectate, conform europa.eu.

Acestea au fost selectate ca urmare a unui proces extrem de competitiv, in cadrul caruia 232 de intreprinderi au fost intervievate de jurii formate din investitori si antreprenori experimentati. In total, acestea vor primi finantare in valoare de aproape 400 milioane EUR, intr-o combinatie de granturi si investitii de capital. Investitiile de capital se vor realiza prin intermediul Fondului CEI, care este acum pe deplin operational. Intreprinderile selectate sunt larg raspandire geografic, provenind din 21 de tari. 20 % dintre ele au directori-generali femei.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, a declarat: „Recent, Comisia a facut un pas important cu privire la restructurarea Fondului Consiliului European pentru Inovare, prin numirea unui administrator de fonduri extern. Instrumentul Accelerator al CEI si Fondul CEI sunt, in prezent, pe deplin operationale si le pot oferi celor mai promitatoare start-up-uri de tehnologie profunda din Europa combinatia unica de granturi, investitii si servicii de accelerare a dezvoltarii afacerilor. Interesul ridicat fata de Accelerator confirma relevanta acestui instrument. De asemenea, ma bucur sa constat o buna participare din randul intreprinderilor cu directori generali de sex feminin, dar ar dori sa vad si mai mult in viitor.”

De la lansarea CEI in martie 2021, peste 7.000 de start-up-urisi IMM-uri si-au trimis ideile si peste 4.000 au depus cereri complete. Intreprinderile anuntate recent s-au numarat printre cele 1.006 care au fost invitate la interviu dupa al doilea termen din 2022, 15 iunie, si se alatura celor 238 pe care CEI le-a selectat pentru finantare in 2021 si 2022.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Un nou val de start-up-uri de tehnologie profunda urmeaza sa primeasca granturi si investitii de capital":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".