Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cand ar trebui sa iti dai demisia de la locul de munca

19 /Oct2016
Tags: demisie loc de muncacand sa demisionezidemisie angajati

Chiar daca locul de munca reprezinta, in primul rand, sursa noastra de venit, nu ar trebui tratat ca un lucru pe care-l facem impotriva vointei noastre.

 

Desigur ca de multe ori jobul pe care-l ai te poate provoca, dar daca ai ajuns sa te duci la serviciu doar din obligatie si pentru remuneratie, poate ar fi bine sa te reorientezi si sa cauti alte variante. Cine stie, poate vei gasi ceva care chiar iti place cu adevarat si te provoaca sa te dezvolti, ca profesionist.


Cand ar trebui sa cauti URGENT un alt job:

1. Daca banii sunt singura motivatie, este clar ca nu te afli pe drumul cel bun. Se zice ca joburile cel mai bine platite sunt cele care le ocupa cel mai mult timp salariatilor. De cele mai multe ori acestia nu mai au timp sa cheltuie banii pe care ii castiga. In acest text, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a accepta orice pentru a castiga bani mai multi.

2. Daca nu ai nicio satisfactie atunci cand te duci la serviciu si simti ca este o adevarata corvoada pentru tine, ar fi bine sa schimbi ceva. Chiar daca jobul nu este menit sa ne faca neaparat fericiti, totusi ar trebui sa existe o satisfactie. Atunci cand observi ca ceea ce faci nu ti se potriveste deloc, incearca sa vezi ce alt domeniu te atrage, asa vei realiza ce este bine sa faci in viitor.

3. Daca nu ai nicio curiozitate fata de jobul tau, nu este un semn bun. Ar trebui ca proiectele la care lucrezi sa prezinte un oarecare interes pentru tine, in asa fel vei reusi sa evaluezi si munca pe care o prestezi. Fii atent la lucrurile care te atrag si urmeaza-le, incearca sa iti construiesti o cariera in jurul acestei conceptii.

4. Daca ti-ai pierdut orice urma de optimism si privesti jobul cu indoiala, ar fi bine sa iei in calcul aceaste aspecte, in loc sa le ignori. Multi oameni isi pierd speranta si se simt blocati, fara sa mai incerce sa intreprinda ceva nou. Cu siguranta poti gasi joburi mai bune, care sa te entuziasmeze mai mult, este doar o chestiune de ambitie, curaj si determinare.

5. Daca ai parte doar de conflicte si discutii contradictorii, ar fi bine sa parasesti cat mai repede locul de munca actual. Incearca sa constientizezi situatia, accepta ceea ce se intampla si cauta alte optiuni, inainte de a-ti da demisia din cauza starilor de tensiune. Cerceteaza piata, mergi la interviuri si abia apoi demisioneaza, pentru a nu iti pune in pericol stabilitatea financiara.

Daca te afli intr-una sau mai multe din situatiile de mai sus, treci la actiune si hotaraste ce vrei sa faci in continuare: vrei sa ramai la locul actual de munca sau vrei sa ai parte de experiente profesionale noi.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cand ar trebui sa iti dai demisia de la locul de munca":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".