Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romania are un NUMAR ridicat de femei care lucreaza in acest domeniu dominat de barbati!

04 /Ian2019
Tags: sector digitaljoburi sector digitaldiferente salariale intre barbati si femei

Sectorul digital si toate joburile care tin de acest domeniu atat de apreciat in ultima vreme tind sa fie dominate de barbati. Doar ca unele tari, precum si Romania, au reusit sa integreze si femeile in aceasta arie. Asa ca tara noastra are un grad ridicat de reprezentare a femeilor in sectorul digital.

Conform declaratiilor facute de comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, la a treia editie a Digital Romania International Forum, citata de Agerpres:

"Societatea se confrunta cu un mare paradox. Avem mai multe studii care arata ca in ultimii ani companiile au performat bine, mult mai bine cand au mai multe femei in pozitiile de conducere si, cu toate acestea, diferenta de gen este inca o realitate in multe sectoare ale economiei. Acesta este cazul particular al sectorului de tehnologie pentru comunicatii si informare, unde femeile sunt inca subreprezentate. In 2015, femeile reprezentau doar 17% din 1,4 milioane de europeni care au ales sa lucreze in acest domeniu".

 

Chiar daca inca numarul femeilor aflate in functii de conducere nu este foarte bucurat, exista si motive de bucurie:

"Stiu foarte bine ca Romania este una dintre tarile Uniunii Europene cu un grad ridicat de reprezentare a femeilor in sectorul digital si cred ca este un motiv sa fim mandri de aceasta si confirmarea ca Romania poate fi un exemplu. Acesta este un alt motiv sa apreciem organizarea acestui forum aici, in Bucuresti. Desigur, acesta nu este suficient. Trebuie sa ne concentram nu numai pe cifre si eu intr-adevar cred ca nu este folositor sa facem comparatii intre tari", a concluzionar comisarul european.


Egalitatea de sanse: cea mai mica diferenta salariala intre femei si barbati din UE este in Romania!


Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, arata ca desi au fost efectuate progrese in domeniu, acestea sunt insuficiente. In ce priveste diferenta de remunerare, Romania estre statul membru in care aceasta inregistreaza cel mai scazut nivel (5,2%), in timp ce media europeana s-a stabilizat de mai multi ani la 16%....vezi mai multe despre salariile din Romania >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romania are un NUMAR ridicat de femei care lucreaza in acest domeniu dominat de barbati!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".