Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Trasaturile de personalitate si abilitatile intelectuale, testate in premiera la targul de joburi de la Cluj

18 /Apr2018
Tags: trasaturi personalitate loc de muncaabilitati intelectuale joburitarg de joburi

Ca orasul Cluj a devenit un punct de referinta in ceea ce priveste locurile de munca si prosperitatea nu mai este un secret pentru nimeni. In cadrul targului de joburi tinerii si-au putut testa trasaturile de personalitate, dar si abilitatile intelectuale, cu ajutorul unui psiholog.

Desigur ca in acest fel acestia si-ar putea gasi mai usor un loc de munca, in contextul in care isi vor cunoaste mai bine punctele forte.


Psihologul Valentina Sava care a participat la targul de joburi de la Cluj, a declarat, pentru Mediafax, ca aceste testari ii vor ajuta pe candidatii indecisi, in sensul ca acestia vor sti mai bine ce li se potriveste.

"Punctul <Discover Yourself> din cadrul Targului de Cariere Global este locul unde vizitatorii aflati in cautarea unui loc de munca pot sa isi testeze, in premiera, abilitatile intelectuale, trasaturile de personalitate, interesele profesionale si dar valorile pe care le au. Am vrut sa vin in sprijinul candidatilor cu astfel de teste computerizate si care sunt validate stiintific. Folosesc mai multe teste care arata, printre altele, ce profil profesional ar avea, sa stie cam ce domeniu de activitate le-ar placea, pentru ca vin foarte multi oameni dezorientati, care nu stiu ce vor. Am alte teste care arata nivelul abilitatilor cognitive – atentie, memorie, rationament, capacitate decizionala.(...)", a precizat Sava.


Majoritatea celor care au facut aceste teste erau persoane cu varste cuprinse intre 20 si de 30 ani

Asa cum era de asteptat, cei mai receptivi in a-si testa abilitatile au fost cei tineri, interesati sa descopere ce loc de munca li s-ar potrivi mai bine.

Intr-o perioada in care majoritatea tinerilor sunt dezorientati si axati sa castige bani, chiar daca jobul pe care il au nu este pe placul lor, aceste teste sunt binevenite. Testele pentru descoperirea abilitatilor au durat in jur de 25 de minute si i-au ajutat pe candidati sa se cunoasca mai bine.

Targul de Cariere Global se desfasoara in perioada 17-18 aprilie a.c, in Sala Polivalenta Cluj-Napoca si este urmat de Targul de Cariere in IT.

De ce tinerii vor cariere in domenii digitale?

Mai mult de 30% dintre tinerii romani cred intr-un viitor digital si considera ca aceste competente le vor spori oportunitatile de angajare, in timp ce doar 10% sunt de parere ca nu isi vor putea permite niciodata aceeasi calitate a vietii ca generatia parintilor lor. Domeniul digital...>>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Trasaturile de personalitate si abilitatile intelectuale, testate in premiera la targul de joburi de la Cluj":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".