Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Studiu: tinerii vor cariere in domenii digitale

03 /Apr2018
Tags: cariera digitaladomeniul digitaltineri locuri de munca

Intr-o lume din ce in ce mai preocupata de tehnologie, nu este de mirare ca majoritatea tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani ar dori sa aiba o cariera intr-un domeniu digital, arata un studiu recent, realizat in 15 tari.

Asa se face ca mai bine de jumatate dintre cei tineri romani intervievati (53%) arata ca acestia sunt foarte optimisti atunci cand vine vorba de viitor si au incredere ca pot gasi joburi pe masura asteptarilor in domeniul digital.

Romanii au incredere in abilitatile lor si cred in capacitatile si competentele dobandite de ei, de-a lungul anilor.

Mai mult de 30% dintre tinerii romani cred intr-un viitor digital si considera ca aceste competente le vor spori oportunitatile de angajare, in timp ce doar 10% sunt de parere ca nu isi vor putea permite niciodata aceeasi calitate a vietii ca generatia parintilor lor, informeaza cariereonline.ro.


Tinerii romani vor sa devina antreprenori


De asemenea, romanii sunt printre cei mai ambitiosi tineri in ceea ce priveste dorinta de a lucra pe cont propriu, asa ca mai bine de 51% si-ar dori sa fie antreprenori.

La acest sondaj au participat in jur de 6.000 de tineri din Africa de Sud, Egipt, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Portugalia, Republica Ceha, Romania.


Ce meserii ar prefera tinerii romani, atunci cand vine vorba de domeniul digital?


Romanii intre 18 si 24 de ani doresc sa lucreze in domenii digitale, iar 27% ar dori sa fie programatori, 23% designeri de jocuri, 22% bloggeri si vloggeri, 17% designeri de aplicatii si 14% specialisti in securitate cibernetica.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Studiu: tinerii vor cariere in domenii digitale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".