Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Seful departamentului de HR de la Google si-a dat demisia. Ce scandaluri nu au fost gestionate

14 /Feb2020
Tags: director hr googleacuzatii concediereproteste companie

Eileen Naughton, seful departamentului de HR de la Google a renuntat la functia sa ca urmare a unor conflicte dintre angajati si directorii executivi. Desi se va orienta catre o alta functie inalta din organigrama companiei, nu se stie inca la acest moment care va fi aceasta.

Naughton a avut mai multe roluri in companie inca din anul 2006 s-a confruntat cu nenumarate provocari in ultimii ani si a avut de gestionat furia angajatilor vizavi de unele acuzatii de hartuire sexuala in interiorul companiei, precum si acuzatiile de concediere a unor salariati care au organizat proteste fata de companie. De asemenea, a avut de gestionat si urmarile faptului ca au fost anulate intalnirile saptamanale ale angajatilor, intalniri in cadrul carora se discutau inclusiv subiecte sensibile de tipul celor de mai sus. 

A trebuit totodata sa gestioneze plangerile privind decizia companiei de a lucra la proiecte precum un motor de cautare cenzurat pentru China, precum si lipsa diversitatii in ce priveste angajatii. 

In plus, in urma cu doi ani, circa douazeci de mii dintre angajatii gigantului Google au organizat o plimbare simbolica declansata de gestionarea deficitara a plangerilor referitoare la hartuirea sexuala. 

In lunile care au urmat, fostul director HR a avut de muncit suplimentar pentru a facilita transmiterea unor plangeri din partea salariatilor si a creat un nou program care a permis victimelor hartuirii sa aduca la biroul de HR un coleg sau un prieten atunci cand fac o plangere, precum si in timpul investigatiei derulate, scrie Human Resources Online.

Toate aceste dificultati au avut loc si intr-o perioada de crestere masiva a fortei de munca de la Google, cu peste 65%, ajungand la circa 120.000 angajati la nivel global. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Seful departamentului de HR de la Google si-a dat demisia. Ce scandaluri nu au fost gestionate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".