Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Controlor operational. Ce cod COR este corect?

10 /Dec2019
Tags: controlor operationalcod cor 241247consultant domeniul financiar

Atunci cand se doreste codul COR pentru un control operational, este nevoie de informatii concise care sa lamureasca natura exacta a rolului organizational existent.

In lipsa unor detalii suplimentare care sa stabileasca exact rolul organizational al functiei de controlor operational, intelegerea noastra este in sensul ca aceasta denumire este echivalentul functiei denumita in engleza operational controller, respectiv acea persoana care asista conducerea organizatiei, asemenea unui consultant financiar, veghind totodata la  realizarea obiectivelor stabilite de catre aceasta si la cheltuirea conforma a resurselor financiare alocate pe diferite tipuri de destinatii.

Raportat la atributiile de monitorizare a modului de cheltuire a fondurilor si realizare a obiectivelor sustinute si de activitatea de asigurare conformitatii si sustinere a managementului, apreciem ca persoana in cauza ar putea ocupa in functie de nivelul functiei ocupatia de inspector de risc, cod COR 241247.

De asemenea, in functie de atributiile concrete, apreciem ca ocupatia persoanei ar putea fi ocupatia de Specialist in planificarea, controlul si raportarea performantei economice cod COR 242110 sau aceea de specialist imbunatatire procese 242102.

In situatia in care nivelul functiei este de conducere, apreciem ca functia ar putea fi din cadrul grupei majore 1 aferenta managerul financiar cod COR 121 125 sau o acesta ar putea fi consultant financiar sau ar putea ocupa o alta ocupatie din cadrul grupei de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.  


 

Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu, Expert Legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro!


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Controlor operational. Ce cod COR este corect?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".