Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce asteapta tinerii de la primul loc de munca?

27 /Oct2016
Tags: primul loc de muncatineri loc de muncaasteptari loc de munca tineri

In ziua de astazi, tinerii au tendinta de a-si supraevalua pregatirea profesionala, iar majoritatea considera ca merita mai multi bani decat primesc.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Deloitte, la care au participat 4.000 de tineri absolventi din institutii de invatamant cu profil economic, din 11 tari. Au fost luati in calcul acei tineri care locuiesc in marile orase, iar Romania a fost de asemenea inclusa in studiu.

Intr-un comunicat, Deloitte Romania a declarat: "Raspunsurile studentilor romani confirma concluziile raportului regional; in general, tinerii au tendinta de a-si supraevalua competentele inainte de primul lor contact cu realitatea din campul muncii, fapt ce este confirmat si prin experienta noastra de recrutare. Este o atitudine specifica varstei, cu totii ne aducem aminte de propriul entuziasm din anii facultatii. Dusa la extrem, insa, atrage riscul dezamagirii in viata reala, atunci cand angajatorii nu le confirma opinia pozitiva pe care o au despre calitatile si abilitatile personale, fie la momentul interviului de selectie, fie ulterior, la evaluarea performantelor".


80% dintre respondenti considera ca abilitatile lor sunt peste medie

Studiul a aratat ceea ce managerii de resurse umane intuiau. In general tinerii considera ca sunt foarte buni in ceea ce fac, desi nu au experienta si nu cunosc foarte bine domeniile pe care le prefera. Asa se faca ca peste 80% dintre respondenti considera ca au abilitati bune si foarte bune de analiza, de comunicare, interpersonale, de orientare spre rezolvarea problemelor, de invatare si lucru in echipa.

Mai bine de 79% considera ca angajatorii sunt norocosi sa ii aiba in echipa lor, aportul lor valoric fiind unul ridicat. Dupa cum era de asteptat, tinerii absolventi au asteptari salariale mari, pe care angajatorii nu au de gand sa le indeplineasca.

Totodata, tinerii mai considera ca pregatirea de care au parte in cadrul institutiilor de invatamant superior este slaba, iar acestea nu se implica in sprijinirea tinerilor care isi cauta un loc de munca.

Surprinzator, studiul arata si ca expresia "tinerii din ziua de astazi", care presupune ca acestia ar da dovada de neseriozitate, nu este deloc veridica. Conform specialistilor, tinerii apreciaza munca la fel ca generatiile mai in varsta si considera ca acesta este un aspect important al vietii lor.

In acest sens, acestia sunt dispusi sa se transfere in alta tara, de exemplu, pentru a beneficia de un loc de munca mai bun.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce asteapta tinerii de la primul loc de munca?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".