Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sase din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor, in timpul procesului de recrutare!

23 /Iul2019
Tags: angajatori verifica profil social mediaprofil social media angajarecalitati candidatiproces de evaluare

Poate ca nu stiai, dar cu siguranta retelele de socializare au ajuns un factor important de decizie chiar si atunci cand vorbim despre procesele de recrutare.

Asa se face ca sase din zece angajatori verifica, in procesul de evaluare a unui candidat pentru un job in cadrul companiei, profilurile acestuia de social media. Iar asta nu este tot, aproximativ patru din zece tin cont inclusiv de acest criteriu in decizia finala de recrutare, conform unui sondaj desfasurat de BestJobs Romania.


Experienta din CV se verifica

Este adevarat ca nu de fiecare data, dar exista si situatii cand angajatorii verifica experienta, in sensul ca sapte din zece specialisti in recrutare au declarat ca fac acest lucru.

Cei chestionati au spus ca verifica de obicei candidatul cu angajatorii anteriori: 29% atat pentru pozitiile low-level, cat si pentru cele high-level, 34% – doar pentru functiile high-level, iar foarte putini fac verificari doar pentru pozitiile low-level.

Mai bine de 50% dintre angajatori (53%) testeaza si capacitatea unui candidat de a interactiona cu echipa din care va face parte, atat pentru pozitiile low-level, cat si pentru cele high-level, in timp ce 14% fac acest lucru doar pentru pozitiile high-level.


Prima impresie este foarte importanta! Ce ii intereseaza cel mai mult pe viitori angajatori?

Nu este un mit, prima impresie chiar conteaza enorm, iar 95% dintre angajatori sunt foarte atenti in cadrul acestei prime intalniri. Principalele trasaturi pe care acestia le cauta la un candidat sunt increderea in sine (78,5% dintre respondenti), abilitatea de a ramane calm sub presiune (76,2%) si capacitatea de convingere (61%).

Ce ar dori recrutorii sa vada la un candidat? Ca acesta este onest (67,4% dintre respondenti), eficient (47,7%), cooperant (35,5%), flexibil (30,2%), increzator (22,6%), competitiv (19,2%), convingator (16,8%), meticulos (14,5%), intuitiv (12,8%), carismatic (12,8%), relaxat (11%) sau independent (9,3%).


Celebra intrebare "unde te vezi peste cativa ani?" nu este atat de relevanta in cadrul procesului de recrutare. Doar trei din zece angajatori ar lua in considerare respingerea candidatului in procesul de recrutare in cazul in care acestuia ii lipseste un plan realist pe termen lung.


Sondajul a fost efectuat in perioada 01 – 15 mai 2019, pe un esantion de 292 companii mici, medii si mari din Romania, conform BestJobs.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sase din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor, in timpul procesului de recrutare!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Articole similare

7 erori de evaluare cauzate de cei evaluati
Mai multe articole despre proces de evaluare
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".