Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Unde traiesc cei mai fericiti angajati din lume?

31 /Ian2017
Tags: cei mai fericiti angajati din lumeunde lucreaza cei mai fericiti angajatiangajati fericiti

Orice angajator ar trebui sa stie ca, cu cat angajatii sai sunt mai multumiti si mai fericiti la locul de munca, cu atat mai productivi vor deveni in realizarea taskurilor aferente jobului lor.

Un studiu realizat anul trecut de compania Universum, o firma specializata in prestarea serviciilor de consultanta, a ajuns la concluzia ca cei mai fericiti angajati din lume sunt cei care lucreaza in tarile din partea de nord a Europei. 

Top 3 tari cu angajati fericiti

Pe primul loc se afla salariatii din Danemarca, urmati de cei din Norvegia. Pe locul trei al clasamentului a avut loc o surpriza, o tara din America de Sud ocupand pozitia. Este vorba despre Costa Rica.

Pe locul patru al clasamentului se situeaza Suedia, iar pe cinci este Austria, alte tari din top 10 fiind: Olanda, Belgia, Ungaria, Cehia si Finlanda.

Nici Romania nu sta chiar rau din acest punct de vedere si se pare ca angajatii reusesc sa-si mentina o stare de spirit pozitiva, cu privire la locul de munca. Astfel, tara noastra se afla pe locul 14, pe locul 11 putem regasi Germania, pe 12 Elvetia, iar pe 13 Mexic. Mai putin fericiti decat angajatii romani sunt cei din Bulgaria, locul 15 si Franta, locul 16.

Care sunt tarile cu angajatii cel mai putin fericiti?

Desigur ca nu toti salariatii sunt atat de fericiti, asa se face ca tari precum Kuwait si Ghana sunt la finalul topului, aici angajatii nefiind tocmai multumiti de situatia de la locul de munca.

La acest studiu au participat 57 de tari si s-au luat in calcul trei factori importanti:

- satisfactia angajatilor la locul de munca
- daca angajatul ar recomanda unui apropiat sa se angajaze la firma la care lucreaza
- daca angajatul si-ar dori sa schimbe sau nu locul de munca in viitorul apropiat

De ce este important ca un angajat sa fie fericit la locul de munca?

Pentru ca in acest fel va deveni mult mai productiv, ceea ce va duce la performante mai bune in ceea ce priveste munca sa.

La aceasta concluzie a ajuns Daniel Eckert, cel care a coordonat studiul realizat de Universum, care crede ca o echipa motivata corespunzator aduce performante.

Coordonatorul a mai tinut sa precizeze ca in tarile aflate in topul clasamentului se afla acei angajati din tarile unde se pastreaza un echilibru intre viata profesionala si cea personala, un aspect fundamentul pentru starea de multumire a unui angajat.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Unde traiesc cei mai fericiti angajati din lume?":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".