Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Abonament cu facilitati sportive oferit salariatilor. Ce documente sunt necesare?

09 /Ian2024
Abonament cu facilitati sportive oferit salariatilor. Ce documente sunt necesare?
Tags: abonament cu facilitati sportiveabonament sportiv salariati

"Referitor la art.76 alineatul (41),litera h) din Codul Fiscal modificat prin OUG 115/2023.

"h) contravaloarea abonamentelor suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita echivalentului in lei a 100 euro anual pentru fiecare persoana, oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, care actioneaza in nume propriu in cazul abonamentelor care includ dreptul de a utiliza facilitatile sportive, in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, ori in calitate de intermediari pentru serviciile medicale, in cazul in care abonamentele respective includ si servicii medicale;" 1. Incepand cu 1 ianuarie 2024 abonamentele pentru activitati sportive platite catre Benefit Seven (7Card) sunt scutite de impozit pe venit conform art.76 alineatul (41),lit.h din Codul fiscal? Mentionez faptul ca societatea Benefit Seven are inregistrate cele 3 coduri CAEN ca si activitate secundara. 2. Ce documente trebuie sa detina angajatorul pentru justificarea acestei scutiri?"


Raspunsul specialistilor: 

Astfel cum puteti observa la lit. h) pe care ati citat-o abonamentele vizeaza utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313.

Din contractul incheiat cu furnizorul 7card trebuie sa rezulte faptul ca abonamentul vizeaza doar practicarea sportului, nu si alte servicii. Astfel, existenta codurilor CAEN nu este suficienta, ci este necesar ca in contract sa nu fie reglementate alte servicii decat utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic.

Documentele necesare sunt:

1) contractul incheiat cu furnizorul din care sa reiasa ca salariatul beneficiaza doar de facilitati pentru practicarea sportului nu si de alte servicii cum ar fi masaj, dans, nutritie, etc. Daca contractul include si alte servicii de acest gen trebuie sa fie stabilita suma defalcata astfel incat sa rezulte clar ce suma din abonament este alocata furnizarii facilitatilor pentru practicarea sportului.


2) factura

Un raspuns oferit in ianuarie 2024, de catre PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Abonament cu facilitati sportive oferit salariatilor. Ce documente sunt necesare?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".