Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Amenzi de pana la 2.000 lei pentru profesorii care incalca anumite reguli

26 /Oct2021
Amenzi de pana la 2.000 lei pentru profesorii care incalca anumite reguli
Tags: amenzi profesoriproiect sanctiuni profesorifoloase patrimoniale

Un nou proiect initiat de parlamentarii USR si AUR prevede ca personalul din unitatile de invatamant sa fie sanctionat cu amenzi pana la 2.000 lei in cazul in care elevilor li se pretind sume de bani sau alte foloase patrimoniale.

Proiectul arata ca, „in unitatile de invatamant de stat si in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale sau chiar in afara acestor spatii, este interzisa pretinderea, in mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpusilor, de catre personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare si de instruire practica, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, parintilor sau reprezentantilor legali ai acestora".

Conform propunerii amintite, citate de Agerpres, nerespectarea acestor dispozitii se sanctioneaza cu amenda intre 1.000 si 2.000 de lei, iar constatarea contraventiei si aplicarea amenzilor se fac de catre ofiterii sau agentul de politie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu competente in domeniu, la sesizarea elevilor, parintilor sau cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, mai prevede proiectul de act normativ.

"Actele cu titlu gratuit, astfel cum sunt donatia sau legatul, prin care sunt oferite sume de bani sau alte foloase patrimoniale sunt permise numai daca privesc in mod exclusiv ca beneficiar direct unitatea de invatamant si numai daca iau nastere din initiativa celui care ofera. Sunt exceptate de la prevederile prezentelor dispozitii legale activitatile de pretindere sau strangere a sumelor de bani sau a altor foloase patrimoniale cazurile ce privesc activitati extracuriculare, astfel cum sunt excursiile, petrecerile, evenimentele caritabile sau alte asemenea activitati care nu privesc in mod direct actul de educatie", se arata in proiectul amintit.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale nr.1/2011 va fi dezbatuta si votata in Camera Deputatilor, for legislativ in acest caz. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Amenzi de pana la 2.000 lei pentru profesorii care incalca anumite reguli":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".