Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Bursa locurilor de munca pentru romanii care muncesc in Italia

14 /Ian2019
Tags: bursa locuri de munca romani italiabursa locurilor de munca italia

Statul roman nu mai pierde vremea si este decis sa-si aduca specialistii inapoi acasa, asa ca o bursa a locurilor de munca dedicata special romanilor din Italia, va avea loc in curand.

Este vorba despre luna februarie, moment in care romanii din Italia vor avea sansa de a se intoarce acasa, daca doresc. Aceste informatii au fost anuntate de ministrul Muncii, Marius Budai, duminica seara, la Antena 3, informeaza Agerpres.


"Am pus bazele unei colaborari importante cu ministrul Natalia Intotero (ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, n.r.), cu sindicatele si patronatele din constructii, cu specialisti din ANOFM si Ministerul Muncii pe ocupare. In luna februarie vom face in Italia, la Milano sau Torino, o bursa a locurilor de munca pentru romanii nostri care muncesc acolo. Mergem cu oferte clare, pe perioade clare. Sindicatele si patronatele din constructii, patronii mai ales, au spus ca vor mai pune si ei iar salariul minim va ajunge la 3.500 - 4.000 lei net, in mana. Speram sa incepem usor, usor sa ne aducem specialistii acasa".


Chiar daca exodul s-a mai diminuat, Romania se lupta in continuare cu o acuta criza a fortei de munca:

"In decembrie 2016 somajul era 4,8%. In iulie 2018 somajul este de 3,48%. Asta inseamna ca masurile pe care le-am luat, masuri de ocupare, de stimulare a angajatorului sa angajeze, si aici as vorbi de un program de mare succes care incepe sa-si faca vizibile rezultatele, acel program pentru ucenicie.(...) dar in paralel avem nevoie de muncitori, pentru ca avem programe mari de investitii pe care trebuie sa le punem in practica si avem nevoie de forta de munca", a mai adaugat Marius Budai.

In ultimii 2 ani au fost create peste 200.000 de locuri de munca in tara, iar autoritatile romane incearca sa atenueze aceasta criza de personal. Ramane de vazut daca initiativa mai sus prezentata va avea succes.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Bursa locurilor de munca pentru romanii care muncesc in Italia":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".