40 de modele de Regulament Intern gata redactate! Folositi-le si evitati astfel amenzi de pana la 10.000 de lei! Inspectorii ITM verifica mereu existenta acestui act si modul cum este intocmit, detalii AICI >>>
Invitat la conferinta de lansare a Patronatului European al Femeilor de Afaceri (PEFA), acesta a declarat, potrivit Agerpres:
"In ceea ce priveste doamnele care conduc companiile listate la Bursa, suntem pe primul loc la nivel european, ceea ce un lucru extraordinar, cu o medie de 31,6%, media europeana fiind de 20%. La nivelul intregii economii, 33,2% din manageri sunt femei in Romania, un procent apropiat de ce se intampla la nivel european, adica 35% cu un procent mai ridicat decat in tari cu traditie: Germania are 29% Italia 28% si Olanda 26%. Aceste date sunt oficiale, de la Eurostat. Un lucru care mi-a placut foarte tare si din care putem trage concluzii e faptul ca, desi investitiile in companiile conduse de doamne sunt mai mici decat investitiile in companiile conduse de domni, totusi cifra de afaceri a acestora si profitul e mai mare. Deci, pui niste bani intr-o companie condusa de un domn, te astepti la rezultate mai slabe, asa ca mai bine te duci acolo unde conteaza si acolo unde merita sa pui banii", a adaugat Florin Jianu.
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Dosarul personal al salariatului
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Concret, patru din zece antreprenori (38,4%), in Romania, sunt de gen feminin. In aceasta marja, cea mai buna reprezentare se inregistreaza in regiunea Centru (44,5%), urmata de regiunea Bucuresti-Ilfov (44%). O prezenta mai scazuta a antreprenoarelor se consemneaza in regiunea Vest, cu 31,9%, ca medie totala.
Ce se intampla cu antreprenorii?
"Daca e sa facem iarasi referire la statisticile anilor precedenti 2023, 2022, 2021, in ceea ce inseamna initiativa antreprenoriala, observam o scadere destul de abrupta a sporului pozitiv de companii: acum trei ani la 36.000, acum 2 ani undeva la 24.000 si anul trecut un spor pozitiv de numai 21.000 de companii. Sporul acesta pozitiv se calculeaza ca diferenta intre numarul companiilor care se infiinteaza si numarul companiilor care se inchid. Aici, cred ca aveti un rol alaturi de noi, alaturi de Guvern, de reprezentantii administratiei, de reprezentantii Parlamentului, pentru a continua programe pentru femeile de afaceri, programe pentru tinerii intreprinzatori, initiative din fonduri europene", a precizat Jianu.