Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Concediu medical ce NU necesita stagiu de cotizare!

13 /Sep2019
Tags: concediu medical fara stagiu de cotizarestagiu de cotizare concediu medicalconcediu medical neoplaziiconcediu medical sida

Este important de retinut ca potrivit art. 11 alin. (1) din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, asiguratii beneficiaza de concedii si indemnizatii, in baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform reglementarilor in vigoare.


ATENTIE!

Medicii prevazuti la alin. (1) pot completa certificatele de concediu medical atat pe suport hartie, cat si electronic si le pot transmite pe suport hartie sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta angajatorilor/persoanelor in drept, dupa caz...citeste mai multe aici >>>

 

"Avem un angajat din data de 9 aug. 2019 si in data de 31.08.2019 se imbolnaveste si aduce concediu medical, la urgenta, la care ar trebui sa-i decontam 1 zi din fond salarii si 3 zilke de la Casa de Asigurari si Sanatate. Neavand baza de calcul, in ultimile 6 luni, programul nu calculeaza acest medical, da eroare. Cum intocmim pontajul si cum intocmim statul de plata?"


Este demn de precizat ca potrivit art. 9 din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, asiguratii au dreptul la concediu şi indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, în cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA.

IMPORTANT:

Lista cuprinzand urgentele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A este stabilita prin hotarare a Guvernului.

Astfel, concediul medical cod 06 poate fi acordat fara indeplinirea conditiei de stagiu de cotizare. Prin urmare, salariatul beneficiaza de concediu si indemnizatie cod 06 situatie in care este pontat in concediu medical si ii va fi achitata indemnizatia.


Un raspuns acordat de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Concediu medical ce NU necesita stagiu de cotizare!":
Rating:

Nota: 4.73 din 5 din 20 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".