Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Creativitatea HR. 5 secrete in timp de pandemie

23 /Iul2020
Tags: creativitate hrsecrete creativitate pandemie100k walk home edition

Intr-o situatie de criza, mecanismele noastre de aparare tind sa iasa la iveala si sa opreasca orice alta forma de creativitate sau inspiratie. Ne trezim astfel in situatia in care, cel mai probabil, avem de lucru mai mult decat de obicei (asta daca ne aflam inca la birou sau lucram de acasa), iar creativitatea pare sa se fi pierdut in cu totul alte timpuri.

Dar mai avem nevoie de creativitate pe timp de criza? Cu siguranta! Si, mai important, echipele noastre au nevoie de creativitate, de incredere, de siguranta, de empatie si de incurajari. Pentru a le oferi, pentru a putea fi in continuare increzatori in noi si pentru a-i putea motiva pe ceilalti prin diverse mijloace, avem nevoie de creativitate. 

Iata doar 5 metode pe care le aplica nenumarati liber-profesionisti din diferite:

1. Identificati ceea ce va inspira. 

Exista oameni care par sa va motiveze constant sa vreti sa mutati muntii din loc? Exista activitati care va cresc nivelul de entuziasm pana in al noualea cer? Acum este momentul sa profitati din plin. Lasati-va inspirati de ceea ce va atrage de obicei sau incercati lucruri noi. Ceea ce va motiveaza este ceea ce functioneaza pentru voi, motorul pe care trebuie sa va bazati in aceasta perioada si nu numai. 

2. Invatati ceva nou. 

Ati mai auzit probabil recomandarea aceasta in timpul pandemiei si poate ca deja v-ati saturat sa primiti acelasi sfat. Insa diferenta o face dimensiunea obiectivului fixat. Una e sa va propuneti sa cititi patru carti luna aceasta, alta e sa vreti sa vorbiti fluent germana dupa 30 de zile de stat in casa. Oricum ar fi, creierul nostru se va bucura ca il hranim cu informatii si provocari noi, ca il mai scapam de griji si ca il punem la treaba intr-un mod care nu va face decat sa ne reinnoiasca niste neuroni si sa ne aduca beneficii pe termen lung. 



3. Faceti o sesiune de coaching online. 

Poate ca este ceva ce nu ati mai incercat pana acum si poate ca nu v-a incantat foarte mult ideea de a-i spune unui strain care sunt planurile voastre de viitor sau ca, dimpotriva, nu stiti cum arata aceste planuri. Indiferent de obiectivul ales (dezvoltare personala, profesionala, reorientarea in campul muncii, rezolvarea unor probleme in cariera actuala etc.), a apela la o mana de ajutor din exterior inseamna sa fim intelepti si sa avem o minte deschisa spre nou si invatare. Iar creativitatea noastra va beneficia enorm de pe urma fiecarei noi experiente, mai ales daca vom descoperi si cateva indicii, in urma coaching-ului, cu privire la ceea ce avem de facut mai departe.

4. Puneti-va gandurile in ordine, in scris.  

Nu va notati in telefon sau in minte, in speranta ca veti face astfel ordine. Luati o foaie de hartie si un pic si incercati sa faceti lumina in acele sectoare in care vi se pare ca e nevoie de o abordare diferita. Fixate obiective, incercati strategii noi, cautati rezolvari. Treceti la pasul urmator, la actiune. Intotdeauna se poate face un prim pas oricat de mic, chiar si din izolare.

5. Faceti miscare fizica.

O minte sanatoasa se afla intr-un corp sanatos. Avem nevoie sa facem miscare pentru a functiona optim, pentru a gasi energia inclusiv mentala de a fi creativi si de a gasi rapid cele mai bune solutii atunci cand suntem confruntati cu o problema. Credeti ca izolarea va limiteaza? Chiar daca suntem izolati, plimbarile in jurul casei nu sunt interzise si nici cele din locuinta. O campanile care strange fonduri pentru a plati orele de terapie pentru copiii care sufera de autism a initiat 100K Walk Home Edition, un fel de maraton care ne propune sa facem cat mai multi pasi chiar si cand stam acasa. Cu siguranta exista nenumarate alte metode si motivatii pentru a ne pune in miscare, explorati si descoperiti ceea ce va face bine!


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Creativitatea HR. 5 secrete in timp de pandemie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".