Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

De ce criza fortei de munca se va accentua in perioada urmatoare, spun specialistii

12 /Iul2017
Tags: piata muncii romania

De o perioada buna de timp, angajatorii din anumite domenii cheie tind sa se confrunte cu o criza a fortei de munca intensa, iar vestile nu sunt tocmai bune.

Asa se face ca un studiu realizat de cei de la KeysFin, companie care ofera servicii de informatii de afaceri si scoring, arata ca angajatorii autohtoni chestionati sunt de parere ca starea afacerilor poate fi serios afectata din cauza acestui motiv.

Exista domenii intens afectate de aceasta criza, iar angajatorii sunt de parere ca cel mai greu este sa gasesti specialisti.

"Intr-adevar, consumul intern estimam ca va creste in continuare, pe fondul avansului puterii de cumparare a populatiei. Probleme ar putea sa apara in ceea ce priveste forta de munca. Se gasesc din ce in ce mai greu angajati pregatiti si la costuri corespunzatoare", afirma Mihai Mindrutiu, director financiar Vitacom Electronics, intr-un comunicat al KeysFin, informeaza Agerpres.

Romanii aleg sa munceasca in afara, iar acest fapt afecteaza serios piata muncii din Romania:

"Vedem, la tot pasul, tot mai multe reclame in care mari jucatori din economie anunta ca sunt in cautare de personal, de la hipermarketuri la unitati de productie. Alaturi de inflamarea consumului si inflatie, criza fortei de munca tinde sa devina un semn de intrebare semnificativ in economie", spun analistii de la KeysFin.

Oamenii de afaceri sugereaza si simplificarea documentatiei pentru accesul la fondurile europene. In viziunea acestora, ar trebui gasite mecanisme de stimulare eficiente si de control a modului in care sunt cheltuiti banii de la Uniunea Europeana.

Salarii si bonusuri mai mari pentru angajatii din mediul privat

Criza fortei de munca a facut ca in anumite domenii salariile sa creasca considerabil in cursul acestui an, asa ca anumiti angajati din mediul privat au salarii din ce in ce mai mari.

Este vorba despre o majorare salariala de 14% si o crestere de 6% a bonusurilor, in primele trei luni ale anului 2017...citeste mai multe aici >>>

 

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De ce criza fortei de munca se va accentua in perioada urmatoare, spun specialistii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".