Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Recrutarea in 2019. Ce ar trebuie sa stie managerii pentru a evita crizele

16 /Ian2019
Tags: recrutare 2019provocari recrutare 2019telemunca 2019piata muncii romania 2019

Ce anul trecut a fost unul dificil si tumultos din punct de vedere al angajarilor si retinerii salariatilor, este un fapt cunoscut, iar anul 2019 nu se anunta mai prietenos.

In actualul context din piata muncii 2019 este fara doar si poate imperios necesar ca recruiterii, managerii HR, etc sa dea dovada de rabdare si intelegere, daca vor ca recrutarea sa mearga fara probleme.

Criza fortei de munca ramane la fel de pregnanta si in 2019, asa ca pentru a gasi candidati, in special specialisti in varii domenii, ramane in continuare o mare provocare.

Candidatii au inceput sa fie mai pretentiosi si este indicat sa stii care sunt doleantele lor, intr-o piata a muncii mai competitiva ca niciodata, in Romania.

Oamenii au inceput sa puna un accent mare pe adevaratele valori, asa ca timpul liber, telemunca, un program flexibil, etc tind sa fie unele dintre cele mai apreciate lucruri, de catre salariati.

Bonusurile, tichetele valorice, abonamentele la sala, ziua fructelor, precum si multe alte idei inovatoare tind sa-i faca pe angajati mai fericiti la locul de munca.


Provocarea in recrutare 2019: gasirea de specialisti


Fara doar si poate ca ramane o reala provocare gasirea candidatilor specialisti, in special ca multi au ales sa emigreze, altii sunt nepregatiti, etc. Asa ca nu este deloc simplu sa gasesti oameni!

Tendinta companiilor este de a se orienta catre educatie si de a pregati candidatii in-house. In acest fel, ambele parti sunt multumite. Salariatul invata lucruri noi la locul de munca, iar companiile pot forma oamenii de care au nevoie. Aceasta abordare este una de succes, iar salariatii tind sa treaca de perioada de inductie cu bine!

Ba mai mult decat atat, Business News Daily a declarat intr-un articol recent ca trainingurile la locul de munca ar trebui sa fie obligatorii in 2019. Nu uitati sa includeti aceasta facilitate in pachetul de recrutare, informeaza bia.ro.

Daca nu puteti oferi unui candidat salariul pe care si-l doreste, "compensati" cu alte lucruri. Oferiti mai multe zile de concediu, un program mai flexibil, mai multe bonusuri sau chiar intrebati-l direct care ar fi beneficiul pe care si-l doreste.


Mediul de lucru - un aspect esential pentru candidatii din 2019


Au apus vremurile in care oamenii acceptau orice pentru a avea un loc de munca, din fericire. Angajatii vor medii de lucru mai bune, optime. Nu uita de telemunca, din ce in ce mai multi romani doresc sa aiba un program mai lejer. Iar studiile arata ca oamenii multumiti lucreaza mult mai bine si sunt eficienti, fata de cei care lucreaza in medii stresante.


Nu uita sa folosesti aceste atuuri in 2019, iar recrutarea nu va mai fi o misiune imposibila, succes!

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Recrutarea in 2019. Ce ar trebuie sa stie managerii pentru a evita crizele":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".