Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Detasarea transnationala se inregistreaza OBLIGATORIU in Revisal?

20 /Mai2022
Detasarea transnationala se inregistreaza OBLIGATORIU in Revisal?
Tags: detasarea transnationala revisaloug 12/2022detasare conducatori auto

Conform art. 3 alin. (2) lit. m) din HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii prevazuti la art. 1 completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:

m) data la care incepe si data la care inceteaza detasarea transnationala, definita de Legea nr. 16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale, statul in care urmeaza sa se realizeze detasarea transnationala, denumirea beneficiarului/utilizatorului la care urmeaza sa presteze activitatea salariatul detasat, precum si natura acestei activitati.


"Intentionam sa incheiem un act aditional de detasare transnationala cu salariatii societatii noastre angajati ca si conducatori auto transport rutier de marfuri (COR 833201), dar contabila firmei ne-a informat ca nu va putea inregistra un astfel de act aditional in Revisal deoarece nu exista sectiunea detasare transnationala ci doar sectiunea detasare. Mentionam faptul ca avem ca si baza legala art. 5 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 16/2017 (detasarea salariatului se face in baza unui contract cu beneficiarul prestarii de servicii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul unui stat membru), contributiile sociale ale salariatilor fiind platite in Romania, conform formularului A1. In aceste conditii, va rugam sa ne comunicati: - daca actul aditional de detasare transnationala trebuie inregistrat in Revisal si, in caz afirmativ, procedura de inregistrare sau - daca actul aditional de detasare transnationala nu trebuie inregistrat in Revisal, situatia fiind oarecum similara delegarii din Codul muncii (care nu se inregistreaza in Revisal) avand in vedere ca plata salariului o face angajatorul din tara de origine."


Raspunsul specialistilor: 

Incepem prin a preciza ca detasarea transnationala se inregistreaza obligatoriu in Revisal.

Detasarea transnationala se inregistreaza in Revisal folosind butonul Detasare din aplicatie.

Atat detasarea reglementata de Codul muncii cat si detasarea transnationala se inregistreaza folosind acest buton. Diferenta dintre cele doua consta in aceea ca in situatia unei detasari efectuate in baza dispozitiilor Codul muncii, dupa ce se inregistreaza detasarea, se inregistreaza si suspendarea.
In cazul detasarii transnationale dupa inregistrarea detasarii nu se inregistreaza suspendare.

Cunoasteti noile restrictii impuse de legislatie companiilor care detaseaza angajati in spatiul UE si non-UE? Ar trebui!

Ghidul „Detasarea transnationala a salariatilor” explica in detaliu inclusiv modificarile aduse de OUG 12/2022 privind detasarea conducatorilor auto, detalii aici >>>

Astfel, angajatorul trebuie sa inregistreze detasare transnatioanala in Revisal fara a inregistra si suspendarea contractului individual de munca.

Un raspuns valabil la data de 20.05.2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Detasarea transnationala se inregistreaza OBLIGATORIU in Revisal?":
Rating:

Nota: 3.6 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".