Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministrul Muncii: Sistem electronic de monitorizare a orelor suplimentare lucrate de angajati

26 /Aug2020
Ministrul Muncii: Sistem electronic de monitorizare a orelor suplimentare lucrate de angajati
Tags: sistem electronic monitorizare ore suplimentare angajatiore suplimentare constructiiministrul muncii violeta alexandru

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat recent ca Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a finalizat raportul de control cu privire la conditiile de munca de pe santierul dezvoltatorului imobiliar din sectorul 4 din Bucuresti unde mai multi muncitori straini au fost depistati pozitiv cu coronavirus.

"Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a terminat verificarile si a finalizat raportul de control cu privire la conditiile de munca de pe santierul dezvoltatorului imobiliar din sectorul 4, despre care opinia publica a aflat sambata seara. Mai multi muncitori indieni au fost depistati cu Covid-19. Raportul a fost finalizat in 3 zile. Bun”, a scris ministrul Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare.Totodata, ministrul Muncii le-a cerut angajatilor sa respecte masurile impuse de autoritati privind purtarea mastii si sa nu indeparteze mastile dupa cateva minute.

"Angajatii trebuie sa ia in serios solicitarile autoritatilor si sa nu mai lase mastile acasa sau sa le poarte cateva minute. Toti trebuie sa fim responsabili pentru ca, oricate controale fac autoritatile, posibilitatea ca la un control lucrurile sa arate acceptabil iar dupa control, lucrurile sa degenereze, exista. Si nu pot ramane inspectorii in fata fiecarei firme. Angajatorii au interesul ca angajatii lor sa fie sanatosi, odihniti, sa lucreze in conditii de igiena", a precizat Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul a anuntat ca are in vedere implementarea in sectorul constructiilor a unui sistem electronic de monitorizare a orelor suplimentare lucrate de angajati.

"Suntem intr-o perioada in care cer un ritm mai alert in verificari la ITM. Se fac controale (nu vreau nici sa facem exces!) dar important mi se pare ca si angajatorii sa se conformeze. Inclusiv pentru inregistrarea orelor suplimentare. Aici ma gandesc la un sistem electronic de contorizare (cu un pilot in zona constructiilor), inspirat de modelul pe care il pun in practica firmele din Germania, din industria carnii (...)", a transmis Violeta Alexandru.

Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a sanctionat cu 13.500 de lei angajatorul muncitorilor indieni depistati pozitiv cu noul coronavirus pe un santier din Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, constatand incalcarea legislatiei privind prevenirea raspandirii virusului SARS-COV-2.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministrul Muncii: Sistem electronic de monitorizare a orelor suplimentare lucrate de angajati":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".