Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Obtinerea de venituri pe durata CCC. In ce conditii este posibila?

29 /Ian2019
Tags: venituri cccvenituri concediu crestere copiloug 111/2010art 16 oug 111/2010

Va reamintim ca, pe durata concediului crestere copil salariatul poate obtine venituri sub rezerva obtinerii veniturilor din alte surse astfel incat contractual de munca suspendat pentru concediu crestere copil sa ramana suspendat.

Astfel, conform art. 16 alin. (2) lit. i) din OUG 111/2010, dreptul la indemnizatia de concediu crestere copil se suspenda in ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.


"In cazul in care un angajat care are contractul de munca suspendat in vederea efectuarii CIC, ar exista posibilitatea angajarii acestei persoane la aceeasi societate cu un alt contract individual de munca, alta functie, cu timp partial, fara ca aceasta sa piarda indemnizatia de crestere copil? Daca nu, care ar fi alternativa? Eventual un contract de management?"

 

Prin exceptie de la aceste prevederi, plata indemnizatiei pentru crestere copil nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;
b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;


c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010.

IMPORTANT!

Salariatii aflati in concediu crestere copil pot primi diverse sume fara ca indemnzatia sa se suspende (art. 16 alin. (3) lit. a) din OUG 111/2010). Astfel salariatul aflat in concediu crestere copil poate desfasura activitate in perioada de concediu, in baza unui alt contract de munca, cu timp partial, pe o alta functie, la acelasi angajator, iar veniturile obtinute sa nu depaseasca de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010.


Mai multe intrebari si explicatiile expertilor la PortalCodulMuncii >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Obtinerea de venituri pe durata CCC. In ce conditii este posibila?":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 din 15 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".