Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

OFICIAL - majorarea valorii tichetelor de masa incepand cu 1 august 2023 la 35 de lei

11 /Iul2023
OFICIAL - majorarea valorii tichetelor de masa incepand cu 1 august 2023 la 35 de lei
Tags: majorarea valorii tichetelor de masa 1 augustmajorarea valorii tichetelor de masa 35 lei

Prima reuniune a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social coordonata de premierul Marcel Ciolacu a avut loc in data de 10 iulie la Palatul Victoria, pe agenda regasindu-se mai multe teme de interes pentru partenerii sociali.

Reprezentantii Guvernului, ai sindicatelor si patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masa incepand cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar incepand cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. In perioada imediat urmatoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Cresterea nivelului de trai, reducerea inflatiei, asigurarea stabilitatii economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finantate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discutiilor intre reprezentantii Guvernului si partenerii sociali.

”Imi doresc sa incepem de astazi, 10 iulie, un dialog deschis cu sindicatele si patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua in perioada urmatoare. Guvernarea noastra este despre economie si reforme in beneficiul oamenilor. Este evident faptul ca trebuie sa ne incadram in deficitul bugetar asumat de statul roman pentru ca Romania sa beneficieze de fondurile europene care ii vor asigura stabilitatea economica. Vom mentine liniile stabilite prin bugetul de stat si vom indeplini angajamentele asumate prin Planul National de Redresare si Rezilienta, important instrument de reforme si investitii pentru tara noastra. In acelasi timp, asa cum ne-am angajat, vom veni in continuare cu masuri pentru reducerea inflatiei astfel incat sa inchidem acest an cu o rata a inflatiei cu o singura cifra, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabila si predictibila de sustinere a economiei si de crestere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra carora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.


Consultarile Guvernului cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor vor continua atat in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, cat si la nivelul ministerelor.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "OFICIAL - majorarea valorii tichetelor de masa incepand cu 1 august 2023 la 35 de lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".