Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Program de lucru in schimburi - cum se va completa CIM?

09 /Iul2024
Program de lucru in schimburi - cum se va completa CIM?
Tags: totul despre pontaj si timpul de lucruprogram de lucru in schimburi

"Dorim sa stim cum e corect sa completam in CIM programul de lucru intr-o farmacie independenta. Programul de functionare va fi in ture de cate 8h/zi de luni - duminica.

La punctul G.nr 1. din contractul cadru vom completa cu 8h/zi, 40h/saptamana insa e obligatoriu sa completam si la subpunctul "a" la repartizare cum vor fi turele de luni-vineri orele 08.00 - 22.00, conform grafic tura?"

Raspunsul specialistului: 

Conform lit. G din Anexa la Ordinul 2171/2022 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca, publicat in Monitorul Oficial nr. 1.180 din 9 decembie 2022:

Lucrarea Totul despre pontaj si programul de lucru: 81 de probleme sensibile create de recentele modificari ale Codului Muncii, detalii AICI >>>

(G) Durata timpului de munca si repartizarea acestuia

1. O norma intreaga, durata normala a timpului de munca fiind de 8 ore/zi si/sau 40 ore/saptamana.


a) Repartizarea programului de munca se face: in zilele de luni-vineri, intre orele 08:00 – 22:00 sau ................... (inegal/schimburi/flexibil/individualizat etc.), dupa cum urmeaza: conform unui grafic ce se intocmeste la finalul lunii pentru luna urmatoare.
b) Programul normal de munca se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.

2. O fractiune de norma de ......... ore/zi, ......... ore/saptamana, .......... ore/luna.

a) Repartizarea programului normal de munca se face: in zilele de ..............., intre orele ...................., sau ................... (inegal/schimburi/flexibil/individualizat etc.), dupa cum urmeaza: ....................
b) Programul de munca se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.

Un raspuns oferit in iulie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Program de lucru in schimburi - cum se va completa CIM?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".