Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Reintegrarea unui salariat. Care va fi data reactivarii CIM in Revisal?

25 /Oct2019
Tags: reintegrarea unui salariatreactivare cim revisalconcediere salariat inaptrevisal 607

Incepand cu data de 20 mai 2019, transmiterea registrului de evidenta a salariatilor in format electronic va putea fi efectuata numai pentru fisiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunea 6.0.7 a aplicatiei Revisal.

ATENTIE!

Versiunea aplicatiei Revisal 6.0.7 cuprinde o serie de elemente noi:

  •     completarea nomenclatorului temeiului de suspendare,
  •     actualizarea informatiilor disponibile in manualul de utilizare si adaugarea unor validari noi pentru zonele de salariati,
  •     mutare contracte,
  •     suspendare contracte
  •     detasare contracte.


Pentru a fi la curent cu cele mai noi modificari iti recomandam Caietul Conferintei de ReviSal!

Profitati acum de OFERTA LIMITATA:
 
Achizitionati alaturi de Caietul Conferintei de ReviSal, lucrarea Procedura completa la angajare. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR si beneficiati de un pret special, detalii AICI >>>

 

"Un salariat a fost concediat disciplinar in anul 2017. A contestat in instanta si a avut castig de cauza, instanta dispunand sa fie reintegrat pe functia avuta si date toate drepturile salarilale cuvenite. Cu ce data se comunica in REVISAL reintegrarea, cu data incetarii CIM sau data revenirii efectiv la serviciu?"

 

Va reamintim ca potrivit art. 80 alin. (1) din Codul muncii, in cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.


Alin. (2) din Codul muncii, la solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partilein situatia anterioara emiterii actului de concediere.

 

IMPORTANT:

Anularea deciziei de concediere produce efecte retroactiv din momentul emiterii acesteia. Aceasta inseamna ca decizia de concediere nu a existat. Salariatul este reintegrat cu data concedierii.

De aceea, in Revisal data reactivarii contractului individual de munca este data concedierii si nu data la care salariatul revine la locul de munca.


Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Reintegrarea unui salariat. Care va fi data reactivarii CIM in Revisal?":
Rating:

Nota: 3.89 din 5 din 9 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".