Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romania, destinatia ideala pentru munca de la distanta

11 /Ian2022
Romania, destinatia ideala pentru munca de la distanta
Tags: romania munca de la distantaromania destinatie idealaromania munca remote

In contextul pandemic trait, se pare ca Romania este una dintre cele mai indicate destinatii. Si nu ne referim aici doar din punct de vedere al turismului. Un studiu recent plaseaza tara noastra pe locul 3, din punct de vedere al avantajelor turistice, dar si ca mediu ideal pentru munca de la distanta.

De ce? In Romania costurile de trai sunt relativ mici, pentru straini. De asemenea, acestia pot imbina utilul cu placutul, avand in vedere ca Romania este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase tari din Europa de Est.

Aceste avantaje combinate cu viteza de internet foarte mare, care permite lucrul de la distanta fara probleme, face din Romania un adevarat "El Dorado", pentru cei care vor sa traiasca altfel. 

Nu este niciun secret pentru nimeni ca trendul de a calatori si a vizita lumea a explodat in ultimii ani. De asemenea, nu putini sunt cei care lucreaza de la distanta, adica remote, din orice colt al lumii isi doresc. Tot mai multi salariati isi doresc sa schimbe modul traditional de a munci. Iar studiile recente arata ca doar foarte putini vor sa se intoarca la programul clasic de munca, de 40 de ore pe saptamana, realizata de la birou.


Tot ce trebuie sa stiti despre telemunca! Ghid complet. Aflati noutatile pentru acest an. Ce prevederi nu mai sunt valabile, detalii AICI >>>

Conform Momondo.ro, un motor de cautare global pentru calatorii, citat de Agerpres, clasamentul a luat in considerare tarile in care este cel mai avantajos sa lucrezi la calculator si sa calatoresti, se arata in comunicatul companiei. Iar dintr-un total de 111 tari care au fost analizate, Romania s-a situat pe locul 3.

S-a tinut cont de 22 de factori, impartiti in sase categorii: accesibilitate si costuri de calatorie; preturi locale; siguranta si sanatate; facilitatile muncii de la distanta; viata sociala; vremea.

In fruntea clasamentului se afla Portugalia, urmata de Spania si Romania. Pe urmatoarele locuri se situeaza Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Cehia si Germania.

Cercetarea a mai aratat si ca Romania ofera preturi avantajoase la inchirieri auto si la hoteluri; costurile sunt reduse pentru inchirierea pe termen lung a unui apartament, alta facilitate demna de mentionat. De asemenea, Romania aduce avantajul vitezei excelente a internetului si faptul ca multi localnici vorbesc limba engleza. 

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romania, destinatia ideala pentru munca de la distanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".