Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Scolarizarea somerilor fara studii. Demers si parteneriat intre Ministerul Muncii si al Educatiei

19 /Mar2021
Scolarizarea somerilor fara studii. Demers si parteneriat intre Ministerul Muncii si al Educatiei
Tags: someri fara studiiscolarizare someriprogramul a doua sansa

Un parteneriat incheiat intre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) si Ministerul Educatiei creeaza bazele unui demers prin care vor fi asigurate locuri si conditii de calificare profesionala pentru acele persoane apte de munca, dar care nu au studii primare sau gimnaziale finalizate.

"In urma campaniei nationale de verificare a stabilirii si acordarii ajutorului social si pentru identificarea masurilor de crestere a ocuparii de catre persoanele apte de munca, derulata de Ministerul Muncii, au fost identificate un numar de 14.000 persoane fara studii finalizate la nivel primar sau gimnazial - persoane care nu au un loc de munca si al caror venit este doar cel din ajutorul social. (...)In acest sens, prin programul A doua sansa, Ministerul Educatiei va asigura locuri pentru persoanele care sunt apte de munca, dar nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde exista aceasta nevoie. De asemenea, vor fi asigurate locuri si conditii pentru ca aceste persoane sa poata obtine o calificare profesionala care ulterior sa le permita angajarea pe piata muncii", a anuntat Ministerul Muncii printr-un comunicat oficial. 

In aceasta privinta, cei doi ministri, Raluca Turcan si Sorin Câmpeanu, au avut joi o intrevedere privind solutiile cele mai potrivite pentru persoanele sarace beneficiare ale venitului minim garantat si care ar putea fi active pe piata muncii, iar pentru a creste sansele de angajare pe piata muncii a acestor persoane este nevoie de imbunatatirea nivelului de educatie, pe de o parte, dar si de existenta cadrului de formare pentru a obtine o calificare profesionala, se arata in comunicatul MMPS. 

"Ministerul Muncii, prin institutiile specializate, va oferi consiliere si sprijin pentru ca beneficiarii programului A doua sansa sa se poata angaja pe piata muncii cat mai repede posibil. Prin parteneriatul incheiat azi intre cele doua ministere, dorim sa imbunatatim nivelul de educatie a populatiei apta de munca, aflata in situatii de saracie si ajutor social, dar si cresterea gradului de ocupare pe piata muncii. In acelasi timp, credem ca educatia si masurile active de ocupare pot fi solutii care sa contribuie la imbunatatirea vietilor celor aflati in situatii dezavantajate", se arata in comunicatul Ministerului Muncii.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Scolarizarea somerilor fara studii. Demers si parteneriat intre Ministerul Muncii si al Educatiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".