Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Replici pe care NU ar trebui sa le auzi niciodata de la seful tau

14 /Aug2017
Tags: ce nu ar trebui sa zica un sefreplici sefce nu ar trebui sa auzi de la un sef

Din pacate, foarte multi sefi incearca sa ii controleze pe subordonati, aceasta fiind de departe una dintre cele mai comune "tactici", atunci cand vine vorba de motivarea angajatilor.

Tocmai de aceea, foarte multi dintre acestia recurg la tot felul de metode subtile de manipulare, menite sa ii sperie pe salariati, care, atunci cand vor intelege la ce se refera superiorul, vor accepta sa faca ceea ce doreste acesta, in foarte multe dintre situatii.


Replici pe care nu ar trebui sa le auzi de la niciun sef/manager/superior? Iata la ce ne referim:

> "ori faci ca mine, ori poti pleca". Aceasta este de departe una dintre cele mai comune replici ale acestor gen de sefi, care nu stiu sa motiveze un angajat decat apeland la amenintari. Din nefericire, acestia au succes de multe ori, in Romania existand o reala temere legata de pierderea locului de munca. Putini stiu, dar in tara noastra exista o criza de munca, dar aceasta se refera la angajatori, multi aflandu-se in pozitia de a nu gasi suficient personal competent. Despre acest subiect, poti citi mai multe aici >>>

> "sper ca nu ai de gand sa ne tradezi, parasind compania". Dintr-un motiv sau altul (probabil dintr--un complex) multi superiori considera ca angajatii nu ar trebui sa paraseasca compania in care lucreaza, orice ar fi. Ce daca ai primit o o oferta net superioara celei actuale? Multi iti vor spune ca probabil la cealalta companie nu vei fi atat de apreciat si multe alte chestiuni asemanatoare. Sa fie aceasta o forma de motivare sau o temere de-a sefilor, care nu agreeaza ideea de a  ramane fara oamenii cheie din cadrul firmei?


> "sunt atent la tot ceea ce faci, zi de zi". O replica dura, venita din partea celor care vor sa atraga atentia ca nu le va scapa nicio potentiala eroare, comisa de tine, evident. Desigur ca aceasta nu este una dintre replicile recomandate de specialisti, dat fiind faptul ca in acest mod angajatii vor deveni agitati, stiind ca sunt urmariti la tot pasul de superiorul lor.

> "nu trebuie sa discuti nimic cu seful meu". Orice sef are alt sef la randul sau, dar atunci cand nu ai voie sa discuti cu acesta, este cel putin ciudat. Multi manageri te vor incuraja sa comunici doar prin intermediul lor ceea ce doresti sa afle cei de la conducere, deoarece acesta este firul logic al actiunii. Oare sa fie asa? Sau managerul in cauza nu se simte sigur de el si de postura sa?

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Replici pe care NU ar trebui sa le auzi niciodata de la seful tau":
Rating:

Nota: 4.81 din 5 din 13 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".