Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Deficit urias de oameni in IT! Se cauta 50.000 de specialisti

24 /Nov2016
Tags: specialisti itdeficit angajati itmeserii cautate 2016

Ca este o criza a fortei de munca in Romania, este un lucru cert, nu putine fiind companiile care se plang din cauza faptului ca nu gasesc personal specializat, in diverse domenii, in special cele tehnice.

 

Deficit de 50.000 de oameni pe piata muncii in sectorul IT


In aceste circumstante, nici nu este de mirare ca Romania are in 2016 un deficit de 50.000 de oameni pe piata muncii in sectorul IT, a declarat Cristian Ivanus, presedintele Asociatiei Profesionistilor in Business Process Management (APBPM), in cadrul conferintei "Un nou impuls pentru locuri de munca prin revolutia digitala", organizata de Institutul European din Romania.

"Vorbim in Romania de revolutia internetului, Agenda Digitala, reduceri de birocratie, toate lucrurile astea care sunt extraordinare, insa avem deficit de oameni de IT. Stiti care este deficitul de specialisti IT pe piata muncii anul acesta? Este un deficit de 50.000 de oameni. Ganditi-va la toate firmele de IT care vor sa faca ceva sau lucreaza pentru afara, au absorbit tot si nu mai au ce. De ce? Aici este o provocare pe care o lansez in sesiunile individuale..(...) De ce trebuie sa ii inrolam pe toti sa ii aducem la universitati si sa nu facem niste scoli speciale, postliceale care sa poata sa livreze exact ceea ce trebuie pe piata muncii?", a declarat Cristian Ivanus.

Presedintele APBPM a mai adaugat ca firmele de outsourcing genereaza 30% din PIB in zona serviciilor si fac tot ce este posibil pentru a gasi profesionisti in IT. Cu toate aceste, lucrurile se misca greu: "Avem nevoie de oameni. Nu sunt oameni. Revolutia digitala si totul este foarte frumos insa nu avem oameni. Aici trebuie sa ne gandim", a concluzionat Ivanus.


O statistica a site-urilor de recrutare arata ca cele mai cautate meserii pe piata muncii din Romania, in acest moment, sunt cele de inginer si de specialist in constructii. 

Astfel, cei mai cautati sunt: inginerii mecanici, proiectanti si in constructii, inginerii ingineri de sistem, software, hardware, de retea, electrici si inginerii chimisti. 

Dupa ingineri, cei mai cautati sunt specialisti in constructii, arhitectii, proiectantii, electricienii, tehnicienii, etc.

Citeste mai multe despre cele mai cautate joburi din Romania aici >>>

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Deficit urias de oameni in IT! Se cauta 50.000 de specialisti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".