Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cat castiga un inspector de munca

27 /Nov2019
Tags: cat castiga un inspector de muncasalariu inspector de muncasalarii 1.000 de euro romania

Inspectorii de munca sunt cei care verifica firmele daca respecta legislatia privind angajarea si asigurarea unui loc de munca sigur pentru personal. Este aceasta meserie bine platita?

Ei bine, un inspector de munca cu experienta si cu grad inalt poate sa castige pana la 1.000 de euro pe luna.

In prezent, 1.375 de persoane sunt inspectori de munca in structurile din tara noastra. Dintre acesta, 50 activeaza la nivel central, iar restul in inspectoratele teritoriale de munca. Dintre acestia circa 100 de persoane muncesc in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti (ITM). 

In mare parte, functiile de inspector de munca sunt ocupate de femei, astfel ca datele de la sfarsitul anului arata ca peste 60% dintre angajati erau femei.

Salariul unui inspector de munca

Cel mai mic salariu este primit de un inspector de munca asistent, cu gradatia 1, care incaseaza suma de 2.427 lei net lunar, in timp ce un asistent cu gradatia 5 ajunge la 2.577 lei net lunar, conform wall-street.ro.  

Mai departe, un inspector debutant, cu gradatia 0, intra in sistem cu un salariu de 2.750 de lei si poate sa ajunga la peste 2.900 de lei daca inainteaza in grad. 

Un inspector principal castiga aproximativ 4.100 de lei, iar cele mai mari salarii sunt incasate de inspectorii superiori, ale caror remuneratii variaza, in functie de grad, intre 4.000 de lei si 4.600 de lei (970 de euro). 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cat castiga un inspector de munca":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 19 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".